Molyneux: Core en casual games moeten meer samengaan

Met ‘zijn’ Fable II in het vooruitzicht, heeft Peter Molyneux van ontwikkelaar Lionhead Studios weer eens wat van zich laten horen. Volgens hem is het hard nodig dat er meer games komen die voor zowel casual als core gamers interessant zijn, anders zou het nog eens vervelend af kunnen lopen voor een van beide groepen.

Een versmelting van casual en core in games staat al centraal in Fable II en Molyneux vindt dat meer ontwikkelaars zich hiermee bezig moeten houden. Hij verklaarde:

    “If you look at the market, there are a vast number of games made for casual gamers. More than ever before. Also, an enormous number of games… tens of millions of dollars… are spent on making games for core gamers. Yet there are very few games where they really come together.”

    “And if we don’t start bringing these two together then eventually someone is going to suffer – either the casual gamers or the core gamers. Most likely the core gamers.”

Fable 2 bouwt verder voort op de succesformule van het eerste deel. Deze kende behoorlijk wat teleurstellingen, maar Fable 2 belooft dit allemaal goed te gaan maken. De verhaallijn lijkt behoorlijk veel op die van het orgineel. Weer ben je een klein kindje wanneer je familie wordt ontvoerd. Vervolgens groei je op en wil je ze redden, maar daarbij kom je in een veel groter plot terecht. Je zal de wereld moeten redden en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Fable 2 wordt weer dezelfde klassieke RPG als het eerste deel. De keuze tussen goed en slecht staat wederom centraal, je daden zullen gevolgen hebben voor de rest van de game. Ook kun je er ditmaal voor kiezen om met een vrouw in plaats van een man te spelen. Daarnaast is het wederom mogelijk om huizen, winkels, kastelen en zelfs heel Albion te kopen. En de optie om te trouwen en even lekker te batsen is er ook nog steeds.

Fable 2 zal op 24 oktober exclusief op de Xbox 360 verschijnen.

  1.   
    sant1970's avatar

    om maar even heel makelijk te zijn het zal wel leuk zijn maar het hoeft niet 😀