Engelse gamesite verdenkt Utrechtse studenten van kopiëren van De Blob

Wij Nederlanders kennen het riedeltje inmiddels wel: een stel Utrechtse studenten maakte De Blob, een gratis PC spel dat later gespot werd door THQ en recentelijk tot volwaardig Wii spel is gemaakt . Nu blijkt echter dat een hoop andere mensen dat verhaaltje niet kennen en de Utrechtse studenten juist verdenken van het rippen van De Blob. Zo dus ook Computer and Videogames.

Hilarisch als het is, vragen ze in dit nieuwsbericht de lezers welke nu daadwerkelijk eerder was, de Wii port of de gratis PC versie. “Strange That” wordt er nog geroepen, maar wij kennen gelukkig de waarheid.

Gebaseerd op een project van studenten, gekocht door THQ en nu bijna in de schappen: de Blob is het kleine succesverhaal van een paar studenten die in hun vrije tijd een schattig spel in elkaar knutselden en zo gespot werden door een grote uitgever. Studenten van Hollandse bodem nota bene. Maar is De Blob werkelijk het creatieve meesterwerk dat THQ ons belooft? Daar zijn we na het zien van een vroege versie van De Blob nog niet helemaal over uit…

De Blob is inmiddels verschenen voor de Wii, een Nintendo DS versie zou volgens geruchten ook nog moeten verschijnen. Lees hier de review voor de Nintendo Wii.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  WHAHA die engelse snappen ook niks 😛 Er komen namelijk nog veel meer ideeen (inplaats van alleen de Blob) van die utrechtse opleiding 😉 En ja die studenten worden daar ook allemaal eerlijk voor betaald 😛

 2.   
  Erikgame's avatar

  Wat zijn dat voor mensen die engelsen…..

 3.   
  Rock-in's avatar

  Tja, en dan wil je nog srs genomen word als nieuwssite. 😛

 4.   
  markos_89's avatar

  gwn jaloers denk:D

 5.   
  mitchelltje9's avatar

  lol engelsen zijn fokking dom 😛

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik ruik dat er weer een rechtzaak komt om all die onzin 🙄

 7.   
  ikketjuh's avatar

  Nu is het zelfs voor de leden mogelijk om een prijsvraag te winnen zonder enig iets te doen, het antwoord wordt namelijk al gegeven XD

 8.   
  sjoerdte's avatar

  ikketjuh schreef, "Nu is het zelfs voor de leden mogelijk om een prijsvraag te winnen zonder enig iets te doen, het antwoord wordt namelijk al gegeven XD"

  Amsterdam natuurlijk.. duhh

 9.   
  GutZilla's avatar

  sjoerdte schreef, "

  ”ikketjuh” schreef, "Nu is het zelfs voor de leden mogelijk om een prijsvraag te winnen zonder enig iets te doen, het antwoord wordt namelijk al gegeven XD"

  Amsterdam natuurlijk.. duhh"

  LOLZZZZ 😆 😛

 10.   
  Tadao's avatar

  komt omda nederland zo onbekend is om games,die engelse zijn da nie van ons gewend,al helemaal nie van studenten xD (in princiepe al studenten verw8e ze nie) maarja,lmao toen ik dit zag xD,btw alser rechtzaak komt,worde die studenten mayb nog rijker xD

 11.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  deathM schreef, "komt omda nederland zo onbekend is om games,die engelse zijn da nie van ons gewend,al helemaal nie van studenten xD (in princiepe al studenten verw8e ze nie) maarja,lmao toen ik dit zag xD,btw alser rechtzaak komt,worde die studenten mayb nog rijker xD"

  Valt toch mee??! Nederland heeft toch dat populaire spel killzone gemaakt of niet 🙂

 12.   
  PS3Killer's avatar

  deathM schreef, "btw alser rechtzaak komt,worde die studenten mayb nog rijker xD"

  Ja, maybe. Maar het kan ook dat ze een dikke boete ofzo moeten betalen, en ze hun toekomst verneuken.

 13.   
  -050- Critical's avatar

  ja lekker nog minder kans om te winnen:x hahaha nee wat een zielige mensen

 14.   
  Vinstaro's avatar

  Boeien ik vind het toch een blunder van een spel.

 15.   
  ckerigon's avatar

  al dat thee tast hun hersenen aan xD

 16.   
  Darkknight's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Ik ruik dat er weer een rechtzaak komt om all die onzin 🙄 "

  en die studenten winnen blind

 17.   
  GraveDevil's avatar

  ”mitchelltje9″ schreef, "lol engelsen zijn fokking dom 😛 "

  Yup. Ze hebben al tig keer gezegd dat er aliens bestaan, en ook met “feiten” gekomen… Jammer dat die shit niet na te trekken valt.

 18.   
  )GN(-Erik's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "

  ”deathM” schreef, "komt omda nederland zo onbekend is om games,die engelse zijn da nie van ons gewend,al helemaal nie van studenten xD (in princiepe al studenten verw8e ze nie) maarja,lmao toen ik dit zag xD,btw alser rechtzaak komt,worde die studenten mayb nog rijker xD"

  Valt toch mee??! Nederland heeft toch dat populaire spel killzone gemaakt of niet 🙂 "

  Jep, en vergeet Overlord niet 😛 En vroeger de bekendste gamestudio van nederland: Davilex!! 😆

 19.   
  ricklolps3's avatar

  )GN(-Erik schreef, "WHAHA die engelse snappen ook niks 😛 Er komen namelijk nog veel meer ideeen (inplaats van alleen de Blob) van die utrechtse opleiding 😉 En ja die studenten worden daar ook allemaal eerlijk voor betaald 😛 "

  in 1 PRECIES 😆

 20.   
  zultrax's avatar

  GraveDevil schreef, "

  ”mitchelltje9″ schreef, "lol engelsen zijn fokking dom 😛 "

  Yup. Ze hebben al tig keer gezegd dat er aliens bestaan, en ook met “feiten” gekomen… Jammer dat die shit niet na te trekken valt. "

  amerikanen toch ook? en die schieten mekaar af voor games 😛