De Blob rolt zich een weg naar de pc

In 2006 ontwikkelden acht Nederlandse studenten “De Blob”, een kleurrijk puzzelspel waarin spelers een grote stad moeten verven. De studenten gingen later verder onder de naam Ronimo Games en verkochten de licentie aan THQ, die De Blob in 2008 doorontwikkelde tot volwaardige Wii- en DS-game. Het spel is acht jaar lang exclusief beschikbaar geweest voor Nintendo’s apparaten, maar daar komt binnenkort verandering in.

THQ Nordic heeft namelijk onthuld dat De Blob volgende maand voor het eerst naar de pc komt. In een persbericht schrijft de uitgever:

Flip, bounce and smash your way past the all-powerful I.N.K.T. Corporation to launch a revolution and save Chroma City from a future without colour. Enjoy the 4-player splitscreen multiplayer in eight different modes on different stations.
Details over de port zijn nog niet bekend, al wijzen onderstaande screenshots op een hogere resolutie. De Blob verschijnt op 27 april voor de pc.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  J.W.'s avatar

  Leuk spel. Toevallig een tijdje geleden nog gespeeld op de Wii.

 2.   
  Pretbek's avatar

  Was een leuk spel alleen de levels duurden te lang. Soms wel 40 minuten.

 3.   
  iForceYou's avatar

  Hoe zo exclusief voor Nintendo? Check jullie bronnen, want de Blob is ook uitgebracht op PS3.

 4.   
  Batman360x's avatar

  Euh dit speel je toch ‘ook’ al lang op de Xbox 360?

 5.   
  Tom's avatar

  Voor zover ik me kan heugen was De Blob niet verschenen op Xbox- of PlayStation-platformen. De Blob 2 daarentegen…

  En sowieso is ‘de Blob’ al ooit verschenen op pc, als het originele Nederlandse indie-spelletje van Utrechtse studenten, waarvan THQ destijds de rechten opkocht om een volwaardige titel van te maken.