Bungie moet en zal details vrijgeven over Halo 3 expansion op de TGS

In Leipzig zei Bungie niet bijster veel en ook de laatste tijd hebben we het moeten doen met één mysterieus filmpje en de verschijning van nieuwe achievements, maar veel meer weten we ook niet over een mogelijke uitbreiding van Halo 3. Bungie maakt het ons blijkbaar iets gemakkelijker door aan te kondigen dat ze op de Tokyo Game Show wél enkele details de media in zal schieten. Dit maakte de ontwikkelaar namelijk bekend op Edge-Online.

Wat er allemaal vrijgegeven zal worden, weten we uiteraard nog niet. Maar als we Microsoft moeten geloven zal een stuk campaign de speler helemaal mee moeten sleuren, dieper het Halo-verhaal in. We wachten geduldig op de Tokyo Game Show, die volgende week donderdag van start gaat.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 is in 2007 verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  -050- Critical's avatar

  enkele details men gooit er weer 4 teasers overheen:P ik vind het wel grappig hoor bungie die een beetje sneak zit te doen:P 🙂

 2.   
  Erikgame's avatar

  Halo DS gaat wel veel verkopen denk ik.

 3.   
  craz's avatar

  Erikgame schreef, "Halo DS gaat wel veel verkopen denk ik."

  Wat bedoel je nou de hele tijd met halo DS? 😕

 4.   
  Jezzol's avatar

  Uhm, ik wilde halo 4 goddamnit. 😥

 5.   
  Hornet's avatar

  Waarom houden ze het allemaal zo sneaky.
  this wel gaaf, maar kan niet wachten,kan niet wachten