Peter Molyneux is te eerlijk

De frontman van Lionhead Studios, Peter Molyneux, is op de vingers getikt door uitgever Microsoft omdat hij te eerlijk is. Dat gebeurde naar aanleiding van diverse interviews waarin Molyneux met een kritische blik naar zijn nieuwste creatie keek, Fable II.

Molyneux heeft namelijk toegegeven dat er een aantal, volgens hem, zwakke plekken in de game zitten, zoals lip synchronisatie, animatie en navigatie. Molyneux verdedigde zichzelf door te stellen dat hij geen PR-man is, maar een ontwikkelaar.

    “I’m just a developer. And when you sit down opposite people, people like yourself, and they look you in the eyes and they say ‘are you happy with absolutely everything in Fable II?’, I can’t hand on heart say that we have got a state of the art animation system.”

Het animatiesysteem is niet slecht, maar het is simpelweg niet perfect, aldus Molyneux.

Microsoft was uiteraard niet blij met deze bekentenissen van de ontwikkelaar en ondernam actie. Molyneux verklaarde:

    “I get into an awful lot of trouble for that. Now Microsoft has put these PR policemen in the same room to make sure I don’t trip over myself. I do feel a sense of responsibility to people.”

Fable 2 bouwt verder voort op de succesformule van het eerste deel. Deze kende behoorlijk wat teleurstellingen, maar Fable 2 belooft dit allemaal goed te gaan maken. De verhaallijn lijkt behoorlijk veel op die van het orgineel. Weer ben je een klein kindje wanneer je familie wordt ontvoerd. Vervolgens groei je op en wil je ze redden, maar daarbij kom je in een veel groter plot terecht. Je zal de wereld moeten redden en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Fable 2 wordt weer dezelfde klassieke RPG als het eerste deel. De keuze tussen goed en slecht staat wederom centraal, je daden zullen gevolgen hebben voor de rest van de game. Ook kun je er ditmaal voor kiezen om met een vrouw in plaats van een man te spelen. Daarnaast is het wederom mogelijk om huizen, winkels, kastelen en zelfs heel Albion te kopen. En de optie om te trouwen en even lekker te batsen is er ook nog steeds.

Fable 2 zal op 24 oktober exclusief op de Xbox 360 verschijnen.

  1.   
    Bazzl's avatar

    is tenminste een eerlijke man, net alsof iemand fable niet koopt door slechte animaties ofzo. Microsoft moet niet zo zeiken.

  2.   
    martyntjee's avatar

    Bazzl schreef, "is tenminste een eerlijke man, net alsof iemand fable niet koopt door slechte animaties ofzo. Microsoft moet niet zo zeiken."

    idd ๐Ÿ™‚

  3.   
    Cirdan's avatar

    Bazzl schreef, "is tenminste een eerlijke man, net alsof iemand fable niet koopt door slechte animaties ofzo. Microsoft moet niet zo zeiken."

    Inderdaad! We moeten blij zijn dat er mensen zijn die echt eerlijk zijn over de min punten van hun eigen game. Microsoft is gewoon wanhopig…

  4.   
    -050- Critical's avatar

    die man is kritisch en maakt zo dingen beter Microsoft zijn lui en alleen maar denken aan winst foei ๐Ÿ™„

  5.   
    DutchFreeze's avatar

    Cirdan schreef, " Microsoft is gewoon wanhopig… "

    je bedoelt Bill Gates is wanhopig dat hij ipv 100.000 dollar per dag 99.000 dollar per dag verdient omdat 1 iemand het spel door deze bekentenissen niet wil kopen ๐Ÿ˜†

  6.   
    Lashrom's avatar

    Ik heb Fable The Lost Chapters niet eens gespeeld. Is dat erg ? ๐Ÿ˜ณ
    Maar het is heel goed van hem dat hij zo eerlijk is, hij is er inderdaad ook verantwoordelijk voor maar er kunnen nog altijd updates komen. Ja ! Microsoft moet niet zo zeiken, zegt Bazzl.

  7.   
    )GN(-Erik's avatar

    Als je, je eigen game te slecht vind waarom breng je hem dan op me markt ๐Ÿ˜• Ik snap sommige mensen niet hoor ๐Ÿ˜› Maar ze moeten natuurlijk wel voor een deadline alles klaar hebben, en in de tijd kan denk ik niet alles mooi afgemaakt worden.

    Maar de game is dus afgeraffeld? jammer ๐Ÿ™

  8.   
    Kilerden's avatar

    Peter is the best,Peter is the best,
    Peter, peter, Peter is the best, lol ๐Ÿ˜€

  9.   
    Rideo Mortem's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Als je, je eigen game te slecht vind waarom breng je hem dan op me markt ๐Ÿ˜• Ik snap sommige mensen niet hoor ๐Ÿ˜› Maar ze moeten natuurlijk wel voor een deadline alles klaar hebben, en in de tijd kan denk ik niet alles mooi afgemaakt worden.

    Maar de game is dus afgeraffeld? jammer ๐Ÿ™ "

    De game is niet afgeraffeld en Peter Molyneux vindt Fable 2 niet te slecht, hij zegt gewoon dat niet alles aan de game perfect is.

  10.   
    N360Gamer's avatar

    Te lelijk, ok. Maar te eerlijk? Wtf ๐Ÿ˜•

  11.   
    Mick.W's avatar

    Ik kan dit natuurlijk wel begrijpen. Als ik Microsoft was dan had ik deze uitspraken ook niet leuk gevonden (en als dat gebeurt met Sony of Ninteno zijn ze ook niet blij). Maar ja, Peter is een aparte man.

  12.   
    TotalPicnic's avatar

    die man is gewoon teveel in het nieuws >.<

  13.   
    7lotus94's avatar

    Ik vind het wel mooi dat hij zo eerlijk is! ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜€

  14.   
    LXZ-76's avatar

    N360Gamer schreef, "Te lelijk, ok. Maar te eerlijk? Wtf ๐Ÿ˜• "

    ouch dit was gewoon bijna grappig ๐Ÿ˜‰

    OT:
    Microsoft zeikt idd teveel. Onze Peter is gewoon een goudeerlijke kerel, en wat hij opnoemd daar erger ik me vaak niet aan, mits het niet te erg is natuurlijk! ๐Ÿ˜†

  15.   
    Vinstaro's avatar

    Fable 2 word voor mij de game van 2008 dus ik trek me er niks van aan!

  16.   
    Serg1337's avatar

    Lashrom schreef, "Ik heb Fable The Lost Chapters niet eens gespeeld. Is dat erg ? ๐Ÿ˜ณ
    Maar het is heel goed van hem dat hij zo eerlijk is, hij is er inderdaad ook verantwoordelijk voor maar er kunnen nog altijd updates komen. Ja ! Microsoft moet niet zo zeiken, zegt Bazzl."

    ya volgens mij komt er na een tijdje na die launch van fable 2 gewoon een grote (valt mischien mee) update waar dat alemaal wel zo een beetje gefixed zal worden ๐Ÿ˜›
    ik seg niet dat dat zow is maar het klinkt wel logish ๐Ÿ™„ … toch? ๐Ÿ˜€

  17.   
    HeroWulf's avatar

    Bazzl schreef, "is tenminste een eerlijke man, net alsof iemand fable niet koopt door slechte animaties ofzo. Microsoft moet niet zo zeiken."

    helemaal mee eens, hij mag zeggen wat ie wil over zijn eigen game en daar moet Microsoft zich niet mee bemoeien