Verschijnt StarCraft II pas na Diablo III?

Onlangs liet Blizzard nog weten dat StarCraft II begin 2009 zal verschijnen. Een andere grote topper van deze ontwikkelaar is Diablo III, die op dit moment nog erg algemeen gepland staat voor “ergens in 2009”. En hoewel StarCraft II bijna 13 maanden eerder is aangekondigd dan Diablo III, doen geruchten de ronde dat we StarCraft II pas later kunnen spelen dan Diablo III.

De website Battleforums.com meldt namelijk een anonieme tip te hebben gekregen van een medewerker van Blizzard. Volgens deze tip werkt men nog steeds aan StarCraft II, maar met slechts een beperkt aantal personen in vergelijking met het team dat aan Diablo III werkt. Het lijkt erop dat Blizzard behoorlijk tempo wil maken met de ontwikkeling van Diablo III.

We horen hier allicht meer over tijdens het aankomende BlizzCon evenement, dat op 10 en 11 oktober gehouden wordt.

StarCraft II is het langverwachte vervolg op StarCraft, de real-time strategygame die alweer tien jaar geleden het hele genre op zijn kop zette. Ook dit tweede deel speelt zich weer in de toekomst af en draait om de intergalactische oorlog tussen de Protoss, Terran en Zerg. Uiteraard heeft men alle units van tien jaar geleden niet één-op-één overgezet, maar zijn er een heleboel nieuwe units aan het spel toegevoegd maar is de balans toch behouden, aangezien dit het grote speerpunt van StarCraft was en zal blijven.

StarCraft II zal begin 2009 verschijnen voor de PC.

  1.   
    Erikgame's avatar

    Lijkt me wel vet!

  2.   
    PielePalle's avatar

    Zolang het maar een goede game wordt! Deel 1 is toch tien jaar geleden, kan nog wel wat bij 😉

  3.   
    M@tthijs's avatar

    idd, vernieuwing moet er natuurlijk wel zijn 🙄

  4.   
    -050- Critical's avatar

    best wel raar terwijl starcraft 2 al veel eerder van zich liet horen 😆