Systeemeisen Grand Theft Auto IV weer verwijderd van Games for Windows-website

Via de officiële Games for Windows-website doken afgelopen weekend de aanbevolen systeemeisen van de PC-versie van Grand Theft Auto IV op, maar deze zijn er nu al weer van af gehaald. Onder het kopje “Recommended Requirements” valt nu alleen nog maar “Coming Soon.” te lezen. Wellicht was een medewerker iets te snel met het online gooien van de informatie.

Wij hebben de systeemeisen in ieder geval nog wel op de website staan. Zodra de GTA IV-systeemeisen weer bekend gemaakt worden en indien deze anders zijn dan de nu verwijderde eisen, lees je dat natuurlijk op GamersNET.

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De versie voor de PC zal 21 november uitkomen.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik denk dat de systeemeisen nog wel worden verhoogt eigenlijk 🙁 Maar heel misschien verlaagt 😉

  2.   
    plesticmen's avatar

    huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu lol:P

  3.   
    Alias's avatar

    Ik zie wel wat de systeemeisen worden, het kan zijn dat het gewoon de eisen zijn maar dat ze eigenlijk nog niet vrijgegeven mochten worden.

  4.   
    ikbenrick's avatar

    Ik zie wel als ik het speel, weet toch wel zeker dat ik het goed kan spelen met een 9800GTX+ en een C2D E8400 😀

  5.   
    -050- Critical's avatar

    als ze zo blijven zit ik gebakken maar echt veel hoger mag het niet worden voor mij 🙄 anders kan ik =hem op medium gaan spelen 🙁

  6.   
    ikbenrick's avatar

    nvm

  7.   
    Mrn.'s avatar

    Ik dacht ook al, want eerst stond er niet eens Vista bij maar alleen XP 😕 .

  8.   
    Faex's avatar

    hahah dom half nl heeft de systeemeisen gezien¿¿:-! :-!
    😉 😉 😉 😉

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    )wtw(Critical schreef, " als ze zo blijven zit ik gebakken maar echt veel hoger mag het niet worden voor mij 🙄 anders kan ik =hem op medium gaan spelen 🙁 "

    NOu zo hoog waren ze echt niet aanbevolen was een dual core en 2 gb geheugen dan oke dat heeft niet iedereen, en een 512 mb videokaart. Minimaal was P4 2,4 ghz ofzo processor de rest weet ik niet meer