BioWare maakt graag meer DLC voor Mass Effect

Mass Effect, de RPG van BioWare, deed het zowel op de Xbox 360 als de PC erg goed. De PC ontving recent ook de Bring Down the Sky-content, maar daar zal het volgens ontwikkelaar BioWare niet bij blijven. Volgens de grote baas, Greg Zeschuk, bekijkt men momenteel de mogelijkheden van nieuwe downloadable content (DLC).

Wat de plannen precies worden, kon Zeschuk nog niet melden. Momenteel werkt BioWare ook aan Dragon Age en een tweede Mass Effect, dus voorlopig zijn fans van Mass Effect en BioWare nog wel even onder de pannen.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken. Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR.

Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Wil je weten wat wij van Mass Effect vonden? Lees dan onze reviews voor de Xbox 360 en PC!

Mass Effect is verschenen voor de Xbox 360 en PC.

 1.   
  mrxthereal's avatar

  Vet!!! De ”Bring Down The Sky” Content die onlangs voor ME PC verscheen was echt vet, en zorgde er weer voor dat ik de hele game nog een keer wou gaan spelen :D. Van mij mogen er nog wel een paar van die soort missies komen, net zolang tot ik weer aan de slag kan met ME 2.

 2.   
  Ment@l's avatar

  ik kan m nog steeds niet spelen ๐Ÿ˜ฎ kmoet w8en totdat ik me 360 krijg of me nieuwe pc krijg ๐Ÿ˜€

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ja ze moeten natuurlijk wel de tijd tussen deel 1 en 2 op 1 of andere manier weten te vullen ๐Ÿ˜† Mass Effect is echt een super game.

 4.   
  delta62's avatar

  Ik heb deze game eigenlijk nog nooit gespeeld ๐Ÿ˜ณ