Wii Classic Controller mogelijk verbannen uit Verenigde Staten

Een paar weken geleden berichtten we al over de rechtszaak die Nintendo verloor om zo een boete van 21 miljoen dollar te verlagen. Deze boete was aan Nintendo opgelegd omdat enkele controllers van Nintendo de patentrechten van Anascape zouden schenden. Een rechter heeft geoordeeld dat door het schenden van deze patentrechten de Wii Classic Controller niet meer in Amerikaanse winkels mag worden verkocht. Uiteraard gaat Nintendo ook hiertegen in hoger beroep, en in afwachting hiervan mag Nintendo de controllers blijven verkopen. Er zit echter een addertje onder het gras: Nintendo moet extra geld ophoesten om de controllers te mogen blijven verkopen tot het hoger beroep.

Anascape had zowel Nintendo als Microsoft aangeklaagd, omdat men vond dat Microsoft en Nintendo met hun controllers de patentrechten van Anascape zouden schenden. Met Microsoft werd echter onderling een schikking getroffen. Vervolgens had Anascape nog Nintendo aangeklaagd vanwege de Wii Classic Controller, de Gamecube controller en de Wavebird controller, een draadloze controller voor de Gamecube. De rechter gaf Anascape gelijk: volgens hem heeft Nintendo tijdens het ontwerpen van deze controllers de patentrechten van Anascape geschonden. Dit geldt overigens enkel voor de Gamecube Controller, de Gamecube Wavebird Controller en de Classic Controller voor de Wii.

 1.   
  ckerigon's avatar

  nou gaat opeens goed met anascape financieel ๐Ÿ˜›

 2.   
  xizaaR's avatar

  Dit kan nog leuk worden ๐Ÿ˜›

 3.   
  -050- Critical's avatar

  kan iemand -even een foto van anascape controller posten? ik kan er geen vinden ๐Ÿ˜ณ

 4.   
  Chikin's avatar

  Lol :p

 5.   
  Majo's avatar

  )wtw(Critical schreef, "kan iemand -even een foto van anascape controller posten? ik kan er geen vinden ๐Ÿ˜ณ "

  Ze hebben zelf nog geen controllers gemaakt maar willen dat nog gaan doen. Anascape, die dus de patentrechten heeft, zegt echter dat ze zelf geen controllers kunnen gaan verkopen omdat Nintendo daar zo ongeveer het alleenrecht op bezit.

 6.   
  )GN(-Erik's avatar

  betere link met wat info en plaatje ๐Ÿ˜›

  http://tweakers.net/nieuws/54707/rechter-wil-verkoop-nintendo-controllers-in-vs-verbieden.html

 7.   
  Alias's avatar

  Als je dat stukje leest zie je dat het ook over de controller van de gamecube gaat, hoe lang is dat wel niet geleden zeg. Persoonlijk vind ik dat ze hier wel een beetje laat mee komen. ๐Ÿ˜‰

 8.   
  PRO Uzumyo's avatar

  EINDELIJK de afzetting van nintendo we moeten in Nenderland het zelfde doen hahahahahah…. alleen maar ouwe games weer opnieuw uitbrengen zie maar naar de wii games van nintendo!!! hahahahaha… IK HAAT NINTENDO!
  ik haat ze al vanaf wanneer ik me gameboy color had gekocht en toen een stukenne had gekregen ,wou aan doen en deed niks, van de winkel moest ik naar nintendo die zeiden dat ik er mee omgegooid had WTF!

  IK haat nintendo! ๐Ÿ‘ฟ