Halo 3 neemt de leiding op Xbox Live weer over

Sinds de release van de gratis Cold Storage map op 7 juli, Bungie Day, heeft Halo 3 goede zaken gedaan op Xbox Live. Na lange tijd gedomineerd te zijn door Call of Duty 4: Modern Warfare, heeft de derde Halo-game de leiding weer overgenomen wat betreft de meeste unieke spelers per game op Xbox Live.

In de week van 14 juli klom Halo 3 weer naar de eerste plek, gevolgd dus door concurrent Call of Duty 4. De top-5 wordt verder opgevuld met Grand Theft Auto IV, Gears of War en Guitar Hero III.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zijn voorzien van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen is moeilijk te beheersen, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 bevat natuurlijk een lading nieuwe maps . Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer is de ‘Mancannon’; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken.

Finish the Fight met onze review!

Halo 3 is verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  Deadstriker's avatar

  Call Of Duty 4 is mooier dan halo 3 😛

 2.   
  Kaassouffl3's avatar

  Go halo! xD

 3.   
  JB172's avatar

  Halo Owned!!

 4.   
  -050- Critical's avatar

  juist COD achterbaan 🙄 maar halo is ook vet:D

 5.   
  Johnnyboy15nl's avatar

  Zal misschien niet lang meer duren en dan staat COD4 weer boven aan, en als die downloadable content er is van GTA IV staat GTA IV weer op 1 😛

 6.   
  PaNNa's avatar

  De tijd komt , gaat en komt terug.

 7.   
  NLkevvNL's avatar

  Stryker schreef, "Call Of Duty 4 is mooier dan halo 3 😛 "

  lekker boeiend..

 8.   
  HeroWulf's avatar

  HALO wil RULE for ever