Meer details bekend over nieuwe Wolfenstein

Nadat we vorige week al meldden dat er een nieuwe Wolfenstein game uit zal komen, zijn er vandaag nieuwe details bekendgemaakt. In de game kom je zij aan zij te strijden met het verzet en beschik je over zowel conventionele als wapens uit de alternatieve wereld. De game bestaat uit missies die voortgedreven worden door een overkoepelend verhaal.

Daar bovenop komt de multiplayer, die gebaseerd zal zijn op klassen en waarbij het halen van doelen een teambezigheid is. Verder is ook bekend geworden dat Wolfenstein, wat overigens een werktitel is, uit zal komen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De releasedatum is niet bekend en is tot nu toe “zodra de game af is “. Naar verwachting volgen meer details op Quakecon, de lanparty annex persconferentie van id Software, Activision en bedrijven die aan hen verbonden zijn. Quakecon vindt plaats van 31 juli tot en met 2 augustus.

Wolfenstein speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook de nazi’s zijn weer van de partij. De nazi’s zijn echter druk bezig met het experimenteren met occulte krachten uit de Veil, een alternatieve werkelijkheid van de stad waarin alles zich afspeelt. Die stad is รฉรฉn groot geheel, waarbij je nieuwe delen vrij kunt spelen door missies en quests te voltooien. Ook kom je zelf af en toe in de andere dimensie van de Veil terecht, waarbij de wereld om je heen een groene waas krijgt en je over speciale krachten kunt beschikken. Gedurende de game word je ook soms bijgestaan door computergestuurde hulptroepen. Hoofdpersoon in Wolfenstein is wederom B.J. Blazkowicz en hij beschikt over enkele bovennatuurlijke krachten om het op te nemen tegen de nazi’s.

De releasedatum van Wolfenstein is nog niet bekend. De game zal verschijnen op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

 1.   
  jesse888's avatar

  haha lijkt me wel laip ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜›

 2.   
  nickykolkie's avatar

  ”jesse888″ schreef, "haha lijkt me wel laip ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜› "

  mij ook ๐Ÿ˜†

 3.   
  Ma-x-rinus's avatar

  fhew hij komt op de pc ๐Ÿ˜› ik hoop echt niet dat de pc uitsterft op gebied van games ๐Ÿ™

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ma-x-rinus schreef, "fhew hij komt op de pc ๐Ÿ˜› ik hoop echt niet dat de pc uitsterft op gebied van games ๐Ÿ™ "

  ik ook niet ๐Ÿ™ maar ID software was 1 van de eerste echte PC gamedesign bedrijven met wolvenstein en quake en doom dus ik denk eigenlijk niet dat ze er mee stoppen zolang Epic games nog hun grootste concurrent blijft ๐Ÿ˜›

 5.   
  Sacul's avatar

  Daar bovenop komt de multiplayer, die gebaseerd zal zijn op klassen en waarbij het halen van doelen een teambezigheid is.

  YES!

  Ah, ik denk nu al weer terug aan de jaren dat ik RTCW MP speelde. Wat een geweldige teamplay was dat! ๐Ÿ˜ณ

 6.   
  D-eeJay's avatar

  )GN(-Erik schreef, "

  ”Ma-x-rinus” schreef, "fhew hij komt op de pc ๐Ÿ˜› ik hoop echt niet dat de pc uitsterft op gebied van games ๐Ÿ™ "

  ik ook niet ๐Ÿ™ maar ID software was 1 van de eerste echte PC gamedesign bedrijven met wolvenstein en quake en doom dus ik denk eigenlijk niet dat ze er mee stoppen zolang Epic games nog hun grootste concurrent blijft ๐Ÿ˜› "

  Er wordt al jaren gezegt dat er geen games gemaakt zullen worden op de pc, maar komen nog steeds genoeg games hor ๐Ÿ™‚