Retailers zetten releasedatum StarCraft II op 3 december

Drie grote Amerikaanse online retailers hebben Blizzard’s aankomende RTS-game StarCraft II voorzien van een releasedatum: 3 december. Het is al erg opvallend dat drie retailers tegelijk dezelfde datum prikken, maar daarnaast komt het ook nog eens een paar dagen voor de Blizzard 2008 Worldwide Invitational, die op 28 en 29 juni in Parijs gehouden wordt.

Een release begin december valt natuurlijk ook mooi voor de feestdagen, wat het geheel nog wat meer kracht bij zet. De kans lijkt zodoende groot dat Blizzard komend weekend nog wat officieels te melden heeft…

StarCraft II is het langverwachte vervolg op StarCraft, de real-time strategygame die alweer tien jaar geleden het hele genre op zijn kop zette. Ook dit tweede deel speelt zich weer in de toekomst af en draait om de intergalactische oorlog tussen de Protoss, Terran en Zerg. Uiteraard heeft men alle units van tien jaar geleden niet één-op-één overgezet, maar zijn er een heleboel nieuwe units aan het spel toegevoegd maar is de balans toch behouden, aangezien dit het grote speerpunt van StarCraft was en zal blijven.

StarCraft II zal eind 2008 verschijnen voor de PC.

  1.   
    Neolite's avatar

    🙂 Please laat dit ook echt zo blijken te zijn. 😮

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    idd of eerder natuurlijk 😀

  3.   
    Gerjann's avatar

    kan ik eerst weer een pc van 3000 euro gaan kopen. Lijk wel gek! 😕