Eidos onthult E3 line-up, inclusief Just Cause 2 en Tomb Raider: Underworld

Eidos heeft vandaag bekend gemaakt met welke games ze op de aankomende E3 zal staan. Naast Battlestations: Pacific en de Wii- en DS-RPG Monster Lab, komt men met twee grote titels voor de dag: Just Cause 2 en Tomb Raider: Underworld. Wat we precies te zien gaan krijgen is nog geheim, maar we komen allicht meer te weten over de games.

Als er รฉรฉn ding centraal zal staan in Tomb Raider: Underworld, dan is het wel interactie. En dan vooral interactie met de omgeving. Lara zal vrijwel alles uit haar omgeving kunnen oprapen om het als wapen te gebruiken, maar soms kan het ook nodig zijn om een voorwerp in te zetten als hulpmiddel. Je kunt bijvoorbeeld een gevonden speer gebruiken om vijanden aan te spiezen, maar je kunt de speer ook als een kleine polsstok inzetten om over een groot gat te springen. Een rondslingerende staf kan best leuk zijn om wat tikken mee uit te delen, maar duw de staf in een gat in de muur en je kunt er aan gaan ronddraaien om zo naar hoger gelegen plaatsen te springen.

Het weer zal in Underworld ook zeker van invloed zijn op Lara en de gameplay. Als het regent verandert zand in modder en Lara wordt ook echt vies als ze door de modder rent. Maar een paar goede spetters regen zorgen er natuurlijk ook voor dat je weer schoon spoelt. Regen is trouwens echt iets om goed in de gaten te houden als je moet klimmen, want tijdens een hevige plensbui zullen rotsen en richels zeer glad zijn en moet je af en toe jezelf herpakken om niet weg te glijden.

Wil je meer weten over Tomb Raider: Underworld? Lees dan ook onze Fast Forward!

Tomb Raider: Underworld zal eind 2008 verschijnen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2 en Nintendo DS.

[SCREENSHOTS]

Just Cause 2 zal zich afspelen op het nieuwe, tropische eiland Panau, dat in het Zuid-Oosten van Aziรซ ligt. Op dit eiland regeert de genadeloze dictator Baby Panay en in de rol van, wederom, Rico Rodriguez moet jij met Panay zien af te rekenen. Side missions zijn niet meer aanwezig in dit tweede deel, maar in plaats daarvan onderscheid de game zich dankzij het zogeheten Chaos-systeem. Dit houdt in dat elke actie een reactie kent, dus het omleggen van een belangrijk persoon van een andere groepering zal zeker tot een wraak-actie leiden.

Just Cause 2 richt zich iets meer op realisme, want je zult alles moeten verdienen in de game, terwijl je met vele primaire missies de verhaallijn doorloopt. Uiteraard ben je nog steeds volledig vrij om te gaan en staan op het eiland waar je wilt en ook het meevliegen en kapen van een helikopter en het springen met je parachute behoren weer tot de extreme stunts die je kunt uithalen.

Wil je meer weten over Just Cause 2? Check dan ook eens onze Fast Forward!

Just Cause 2 zal in de loop van dit jaar verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Just Cause 2!! 8) Tomb Raider Underworld!! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ Wordt weer een duur najaar straks. ๐Ÿ˜›

 2.   
  D-eeJay's avatar

  Dit is eigenlijk de eerste Tombraider die m’n intresse weer wekt sinds deel 2 uit de serie.. Tombraider Aniversay (was het geloof ik) leek me nix

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Nou dat hoop ik dat bij Just Cause 2 wel de besturing is verbetert.

  Tomb Raider Underworld lijkt me wel super vet. ๐Ÿ˜†

 4.   
  GraveDevil's avatar

  Als die 2 screens van Tomb Raider: Underworld zijn zoals dat bovende screens staan, wil dat dus zeggen dat je met een vent speelt, of ben ik gewoon blind? ๐Ÿ˜› Of is Lara gewoon een omgekeerde stravestiet? ๐Ÿ˜›

 5.   
  Gerjann's avatar

  RinusReetRidder schreef, "Just Cause 2!! 8) Tomb Raider Underworld!! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ Wordt weer een duur najaar straks. ๐Ÿ˜› "

  als je dat al goede titels noemt wil jij niet weten wat dr allemaal komt in het najaar. Ik vind die screens niet mooi! ๐Ÿ™

 6.   
  Masterchief's avatar

  Hoop dat de just cause 2 pc – versie niet zo’n screwed up game wordt als deeltje 1.

 7.   
  Xtremie's avatar

  Ik verwacht veel van Just Cause 2! 8)

 8.   
  Alias's avatar

  GraveDevil schreef, "Als die 2 screens van Tomb Raider: Underworld zijn zoals dat bovende screens staan, wil dat dus zeggen dat je met een vent speelt, of ben ik gewoon blind? ๐Ÿ˜› Of is Lara gewoon een omgekeerde stravestiet? :P"

  Zijn de screens van Just Cause 2 ๐Ÿ˜† ๐Ÿ™„ Just Cause was ook wel mooi maar ik hoop toch dat ze de autobesturing aanpassen en wat meer afwisseling in missies erbij doen. ๐Ÿ˜‰

 9.   
  zultrax's avatar

  Just Cause 2 ๐Ÿ˜€ word weer vet me pc was te sloom voor deel 1 en had een 360 gekocht maar geen zin om het spel weer opnieuw te kopen voor een paar framerates. maar deze ga ik wel kopen just cause was zo mooi denk dat deze nog mooier word ๐Ÿ˜€

 10.   
  B–T–B-8's avatar

  ik kijk uit naar just cause 2, eerste deel vond ik namelijk een vet spel

 11.   
  HeroWulf's avatar

  ik kijk wel wat er gebeurd met de E3

 12.   
  Cyart's avatar

  GraveDevil schreef, "Als die 2 screens van Tomb Raider: Underworld zijn zoals dat bovende screens staan, wil dat dus zeggen dat je met een vent speelt, of ben ik gewoon blind? ๐Ÿ˜› Of is Lara gewoon een omgekeerde stravestiet? :P"

  mss kan je kieze tussen lara en hem of het is een missie/level en die moet je dan met die gast spelen

 13.   
  FlameZ's avatar

  Ik zit hier al zo lang te wachten op Underworld. ๐Ÿ™‚

 14.   
  GraveDevil's avatar

  ..-[Alias]-.. schreef, "

  ”GraveDevil” schreef, "Als die 2 screens van Tomb Raider: Underworld zijn zoals dat bovende screens staan, wil dat dus zeggen dat je met een vent speelt, of ben ik gewoon blind? ๐Ÿ˜› Of is Lara gewoon een omgekeerde stravestiet? :P"

  Zijn de screens van Just Cause 2 ๐Ÿ˜† ๐Ÿ™„ Just Cause was ook wel mooi maar ik hoop toch dat ze de autobesturing aanpassen en wat meer afwisseling in missies erbij doen. ๐Ÿ˜‰ "

  Erboven staat eigenlijk best wel duidelijk: “Tomb Raider: Underworld”..

 15.   
  ckerigon's avatar

  hmm die tomb raider games gaan wel hard zeg ๐Ÿ˜›
  elk jaar komt zowat nieuwe

 16.   
  Alias's avatar

  GraveDevil schreef, "

  ”..-[Alias schreef, "-..”][quote=”GraveDevil”]Als die 2 screens van Tomb Raider: Underworld zijn zoals dat bovende screens staan, wil dat dus zeggen dat je met een vent speelt, of ben ik gewoon blind? ๐Ÿ˜› Of is Lara gewoon een omgekeerde stravestiet? :P"

  Zijn de screens van Just Cause 2 ๐Ÿ˜† ๐Ÿ™„ Just Cause was ook wel mooi maar ik hoop toch dat ze de autobesturing aanpassen en wat meer afwisseling in missies erbij doen. ๐Ÿ˜‰ "

  Erboven staat eigenlijk best wel duidelijk: “Tomb Raider: Underworld”..[/quote]

  Ja als afsluiting van het stukje erboven het geeft ook duidelijk aan voor welke platforms hij uitkomt. Die screens horen bij het stukje tekst eronder namelijk: Just Cause 2. ๐Ÿ˜‰