Mass Effect PC bereikt gouden status

BioWare’s laatste, Mass Effect, werd goed ontvangen toen het vorig jaar voor de Xbox 360 uitkwam. Kort na de release liet BioWare weten dat ze het spel ook voor de PC uit gingen brengen. We hebben al veel gezien en gehoord van de ontwikkeling van de port, maar eigenlijk wil iedereen dat ie gewoon zo snel mogelijk uitkomt.

Dat zit eraan te komen, liet BioWare vandaag weten, want het spel heeft namelijk de gouden status bereikt. Dit houdt in dat de game op de geplande release-datum van zes juni uit zal gaan komen voor de gelukkige PC-eigenaren. Ook zal voor hen de inmiddels uitgekomen downloadable content ‘Bring Down The Sky’ vanaf die datum gratis te downloaden zijn.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken. Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect is inmiddels verschenen voor de Xbox 360. Op zes juni komt hij voor de PC uit.

 1.   
  GraveDevil's avatar

  Denk dat deze tog beter op de xbox360 werkt..

 2.   
  Dark_Phoenix's avatar

  GraveDevil schreef, "Denk dat deze tog beter op de xbox360 werkt.."

  Boeit me geen pieeeeeeep@#$ Ik ga hem meteen voor de pc halen als het uitkomt en trouwens rpg spellen werken prima op pc en zeker rpg shooters. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  Xynetor's avatar

  Hoop dat deze beter werkt dan Gears of War voor de PC want dat vond ik echt niet fijn spele

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  Xynetor schreef, "Hoop dat deze beter werkt dan Gears of War voor de PC want dat vond ik echt niet fijn spele"

  Gears of War is de beste third person shooter tot nu toe op de pc, en ik denk dat Mass Effect dat wel gaat overbruggen, want mijn favoriete genre is Sci-fi ๐Ÿ˜†

 5.   
  GraveDevil's avatar

  Ik heb dus nog nooit wa met tps gehad, en Gears of War heeft dat alleen maar bevestigt. RPG en FPS werkt ook wel op de pc, maar dat dialoog venster was zo uniek met die x360 controller, heb ik gelezen..

 6.   
  Daodan's avatar

  Kijk zelf erg uit naar deze game. ๐Ÿ™‚

 7.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  Yeeee :D:D

 8.   
  GraveDevil's avatar

  Daodan schreef, "Kijk zelf erg uit naar deze game. ๐Ÿ™‚ "

  Dat moet jij weten ๐Ÿ˜‰ Ik laat em ff schiete ๐Ÿ˜›

 9.   
  Leon 2.0's avatar

  Daodan schreef, "Kijk zelf erg uit naar deze game. ๐Ÿ™‚ "

  same here

 10.   
  Neolite's avatar

  *kwijl* Er is tot nu toe voor mij nog geen game geweest waar ik zo werd ingezogen als mass effect, en ik verwacht ook niet dat dat voor de release van mass effect 2 zal veranderen. ๐Ÿ˜ฎ

 11.   
  xizaaR's avatar

  neolite schreef, "*kwijl* Er is tot nu toe voor mij nog geen game geweest waar ik zo werd ingezogen als mass effect, en ik verwacht ook niet dat dat voor de release van mass effect 2 zal veranderen. ๐Ÿ˜ฎ "

 12.   
  para's avatar

  het kan dat op het xbox 360 beter is ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜•

 13.   
  Masterchief's avatar

  Ik hoop alleen maar dat mijn pc hem fatsoenlijk draait en dat er geen crash-praktijken zijn

 14.   
  bubelss's avatar

  daar hoop je togh ook op ๐Ÿ˜›

 15.   
  nnvb's avatar

  zo hard dak em voor de pc wil hebben dit spel is grafisch prachtig ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€