BioWare schrapt herhaaldelijke online checks Mass Effect

Eerder deze week werd onthuld dat de PC-versie van Mass Effect elke tien dagen een online check zal gaan uitvoeren om te controleren of je game legitiem is. Fans lieten al snel blijken hier niet echt blij van te worden en dat is ook ontwikkelaar BioWare niet ontgaan.

Community manager Jay Watamaniuk liet op het officiële forum weten dat deze herhaaldelijke checks geschrapt zullen worden. Het is nog wel eenmalig nodig om online je game te verifiëren, maar dat is alleen tijdens de installatie. Het voordeel blijft dat je vervolgens de game kunt spelen zonder dat de disc verplicht in de drive hoeft te zitten.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Mass Effect is inmiddels verschenen voor de Xbox 360. Op zes juni komt de game ook nog voor de PC uit.

 1.   
  SnKa's avatar

  jammer, mij leek het wel een goed idee 😥

 2.   
  Tom's avatar

  SnKa schreef, "jammer, mij leek het wel een goed idee 😥 "

  Het zou de gamepiraterij behoorlijk tegengaan als dit soort projecten op elke game toegepast zouden worden. Nu nog een manier vinden waarop niemand er last van heeft…

 3.   
  SnKa's avatar

  Tharduz schreef, "

  ”SnKa” schreef, "jammer, mij leek het wel een goed idee 😥 "

  Het zou de gamepiraterij behoorlijk tegengaan als dit soort projecten op elke game toegepast zouden worden. Nu nog een manier vinden waarop niemand er last van heeft…"

  tijdens een game die controle, maar dan zo dat de framerate niet word aangepast

  offtopic: wanneer word aggression reign over europe gereviewd?

 4.   
  pijphoer's avatar

  Tharduz schreef, "

  ”SnKa” schreef, "jammer, mij leek het wel een goed idee 😥 "

  Het zou de gamepiraterij behoorlijk tegengaan als dit soort projecten op elke game toegepast zouden worden. Nu nog een manier vinden waarop niemand er last van heeft…"

  1 keer in de 30 dagen in plaats van 10 dagen.

 5.   
  ckerigon's avatar

  ik vind het dom dat ze het hadden geschrapt als het een goede sterke game was zou ik het zekr niet wegghalen dan zouden ze het wel kopen in de winkel…!

 6.   
  Bumshakalakabum's avatar

  Ach en dan nog.. als die online checks er nog bij zaten was het voor de Hackers nog niet onmogelijk geweest, die vinden wel een manier zoals ze bij Bioshock ook hebben 😉 Geen enkele game is Hacker proof, met 1 uitzondering: STEAM! 8)

 7.   
  meatball's avatar

  Bumshakalakabum schreef, "Ach en dan nog.. als die online checks er nog bij zaten was het voor de Hackers nog niet onmogelijk geweest, die vinden wel een manier zoals ze bij Bioshock ook hebben 😉 Geen enkele game is Hacker proof, met 1 uitzondering: STEAM! 8) "

  hmm, die ook niet;) zo heb ik het orange pack een x gedownload, kom gewoon zonder steam spele, alleen MP deed het niet, maar dat is logisch. later heb ik half live 2 eps 2 gekocht (andere 2 stonden al in mijn kast) via steam

 8.   
  Masterchief's avatar

  Hoef ik tenminste niet de hele tijd die schijf in m’n pc te hebben.

 9.   
  calkie's avatar

  ik ben er tegen maar wat door mensen is gemaakt is door mensen te kraken zal altijd zo blijven is het niet direkt is het wel na een paar mnd

 10.   
  Neolite's avatar

  Eigenlijk best grappig, dit soort maatregelen weten de zogenoemde hackers altijd wel te omzeilen. Dus de enige mensen die er last van hebben zijn de mensen die het spel legaal gekocht hebben. 😉