Rockstar geeft ‘geen commentaar’ omtrent PC-versie GTA IV

Het gerucht over een mogelijke PC-versie van Grand Theft Auto IV dook in januari al op en gisteren kwam hetzelfde gerucht weer in het nieuws. Inmiddels heeft Rockstar gereageerd op het gerucht, al viel het antwoord te verwachten: “geen commentaar”.

De Zwitserse retailer City Disc, die gisteren centraal stond omtrent het gerucht, heeft inmiddels de releasedatum voor GTA IV op de PC op 30 oktober gezet. Toch geeft de website aan dat nog niets bevestigd is door uitgever Take 2 en dat de releasedatum dus nog kan wijzigen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Rockstar of Take 2 zelf met een officiรซle aankondiging komt…

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt zijn neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Stap Liberty City in met onze Fast Forward!

Grand Theft Auto IV is verschenen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  mrxthereal's avatar

  Geen commentaar.

 2.   
  Nuckey's avatar

  Ik hoop het echt!
  Ik ben nou naar een 2 uur durige GTA IV maraton aan het kijken van Gamespot!
  Ik kan die ragdoll physics wel blijven kijken ๐Ÿ™„

 3.   
  TheDude's avatar

  Waar rook is is vuur natuurlijk. Zal vast over een maandje ofzo onthuld worden, als de hype om de console versie wat gezakt is. ๐Ÿ™‚

 4.   
  jungler's avatar

  ik denk dat ze dan die pc versie zo naar beneden gaan moeten halen van hd enzow pc is niet sterk genoeg denk ik ๐Ÿ˜‰

 5.   
  Deadstriker's avatar

  Laten we rockstar effe op z’n GTA manier benaderen ๐Ÿ˜›

 6.   
  Niekolaas's avatar

  Snap dat nie hoezo zegge ze dan niet gewoon, Ja er komt een pc-versie of ja er is een idee voor de pc-versie!! of Nee er zijn momenteel geen plannen voor (wat me sterk lijkt) ๐Ÿ˜›

 7.   
  PRO Uzumyo's avatar

  ik denk zo ie zo dat rockstar het zelf wil aankondigen en dat het niet door een of andere site moet gaan en toch als gta 4 een groot suc6 wordt op PS3 en op de 360 zou je toch zeggen laten we de pc ook maar doen want daar kunnen ze ook in verdienen en het is zo ie zo leuk voor de pc gamers onder ons! ๐Ÿ˜›

 8.   
  Nuckey's avatar

  Yep, als ie komt dan ga ik hem gelijk halen!
  Ik hoop niet dat alle downloaders het gaan verpesten voor ons. ๐Ÿ™

 9.   
  meatball's avatar

  jungler schreef, "ik denk dat ze dan die pc versie zo naar beneden gaan moeten halen van hd enzow pc is niet sterk genoeg denk ik ๐Ÿ˜‰ "

  ha, pc niet sterk genoeg. pc’s zijn nu al beter dan de consoles, zie DX10 bv. alleen de Cell proc van de PS3 is beter, maar bijna niemand kan ding goed gebruiken.

 10.   
  9shooter9's avatar

  ik hoop dat de pc versie komt kan nie w8t ๐Ÿ™„ e

 11.   
  Koen's avatar

  Ik heb hem net voor de Xbox besteld! Voor 50 euries incl. verzenden ๐Ÿ˜ณ

 12.   
  Xynetor's avatar

  Dat antwoordt had je gewoon kunnen verwachten met Rockstar ๐Ÿ˜› zeggen ze altijd.

  Hun houden de mensen juist nieuwsgierig in tegenstelling van Nintendo bijvoorbeeld met de remake van een nieuwe Nintendo DS ๐Ÿ˜›

  Hun aanpak met “geen commentaar” vind ik een goede marketing

 13.   
  tom(L)'s avatar

  jah ik heb hem besteld voor de ps3 ๐Ÿ˜€ vrijdag hoop ik binnen maar hetl ijkt me wel vet op de pc kan nog wat verbeterd worden ๐Ÿ˜‰

 14.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Hoe lang hebben ze het over de PS3 en 360 versie gedaan 3 jaar of zo?! En als Rockstar niet weet of ze een Pc versie willen uitbrengen moeten ze nog maken dat kost dan ook weer net zoveel tijd als de productie van de 360 en PS3 versie. Wel raar de GTA reeks begint met de Pc en het eindigd met de Consoles ๐Ÿ˜ณ

 15.   
  Faex's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Wel raar de GTA reeks begint met de Pc en het eindigd met de Consoles ๐Ÿ˜ณ "

  ja echt wel maar wel stom ****** rockstar north dat ze geen commetaar geven ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ

 16.   
  ChielB's avatar

  “Geen commentaar” is toch wel het meest gebruikte antwoord als een bedrijf iets nog niet officieel durft uit te spreken. Reken maar dat er meer achter zit, maar dat ze dit nog niet openbaar willen maken op dit moment.

 17.   
  Xtremie's avatar

  Nuckey schreef, "Ik hoop het echt!
  Ik ben nou naar een 2 uur durige GTA IV maraton aan het kijken van Gamespot!
  Ik kan die ragdoll physics wel blijven kijken ๐Ÿ™„ "

  Me-2 ben gek op ragdoll physics! 8)

 18.   
  Gerjann's avatar

  Ik heb problemen met GTA IV voor xbox 360. Frame rate is egt super laag bij mij. Ik rij soms gewoon een straat in en zie helemaaln iks alleen donkere straat geen gebouwen of wat. Na 5 sec komt alles terug. En dit gebeurt nu steeds vaker. Soms rij ik gewoon door het donker. HOe komt dit??? ๐Ÿ™

 19.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  ”GerJan 15″ schreef, "Ik heb problemen met GTA IV voor xbox 360. Frame rate is egt super laag bij mij. Ik rij soms gewoon een straat in en zie helemaaln iks alleen donkere straat geen gebouwen of wat. Na 5 sec komt alles terug. En dit gebeurt nu steeds vaker. Soms rij ik gewoon door het donker. HOe komt dit??? ๐Ÿ™ "

  Dat heb ik ook van een paar mensen gehooard op GT heb je ook last dat het spel bevriest? het schijnt dat de 360 versie meer probleem(pjes) heeft dan de PS3 versie ik heb teminsten geen enkel probleem hopen dat Rockstar met een Update komt ๐Ÿ˜‰

 20.   
  Chielh's avatar

  jungler schreef, "ik denk dat ze dan die pc versie zo naar beneden gaan moeten halen van hd enzow pc is niet sterk genoeg denk ik ๐Ÿ˜‰ "

  lol de grafics zijn maar matig van deze game ( wat de geweldige gameplay ruimschoots goedmaakt), dus de PC zal dus geen enkel probleem mee hebben.

 21.   
  Xynetor's avatar

  Interview met Rockstar = “geen commentaar”

 22.   
  Alias's avatar

  Het antwoord “geen commentaar” is waarschijnlijk een soort van ontkenningsfase, ze zijn er misschien mee bezig maar willen nog niks naar buiten brengen. Misschien omdat ze bang zijn dat de eventuele pc versie vroegtijdig lekt en dat ze daardoor winst mis lopen, niks meer als normaal dus. ๐Ÿ˜‰

 23.   
  mrxthereal's avatar

  ChielB schreef, "”Geen commentaar” is toch wel het meest gebruikte antwoord als een bedrijf iets nog niet officieel durft uit te spreken. Reken maar dat er meer achter zit, maar dat ze dit nog niet openbaar willen maken op dit moment."

  Ik weet nog goed in een interview van Gamekings met Onno van Rockstar stelden ze hem een aantal vragen. Hij bleef maar zeggen ”geen commentaar” zelfs bij de vraag: ”En wanneer komt hij nu eindelijk uit?”, maar dit was toen allang bekend en hij zo: ”Geen commentaar”

  Ow en de Pc versie het niet aankunnen uhm ik weet niet in welke wereld jij leeft jungler maar de PC heeft stukken krachtige hardware dan de consoles.

 24.   
  Alias's avatar

  Chielh schreef, "

  ”jungler” schreef, "ik denk dat ze dan die pc versie zo naar beneden gaan moeten halen van hd enzow pc is niet sterk genoeg denk ik ๐Ÿ˜‰ "

  lol de grafics zijn maar matig van deze game ( wat de geweldige gameplay ruimschoots goedmaakt), dus de PC zal dus geen enkel probleem mee hebben.
  "

  Idd als je bijv Crysis goed kan draaien hoef je je geen zorgen te maken lijkt me. ๐Ÿ˜‰

 25.   
  Uchiha linkz's avatar

  en als hij uitkomt op pc moet je hem wel kopen eh kijk maar naar crysis.zij willen geen games voor pc maken ๐Ÿ˜›
  en deze game is zijn geld toch wel waardt hoor ๐Ÿ˜€

 26.   
  Masterchief's avatar

  kom op Rockstar. Ik weet dat jullie goed zijn met het geheim houden van jullie zaken, maar zeg toch gewoon of hij voor de pc komt of niet.

 27.   
  Hitman047's avatar

  Zwijgen = Toestemmen ๐Ÿ˜†

 28.   
  Verwijderen's avatar

  Masterchief schreef, "kom op Rockstar. Ik weet dat jullie goed zijn met het geheim houden van jullie zaken, maar zeg toch gewoon of hij voor de pc komt of niet."

  ik denk niet dat ze na dit berichtje toch bij zichzelf gaan denken: Hรฉ laten we het onthullen ๐Ÿ˜›

 29.   
  NLkevvNL's avatar

  jungler schreef, "ik denk dat ze dan die pc versie zo naar beneden gaan moeten halen van hd enzow pc is niet sterk genoeg denk ik ๐Ÿ˜‰ "

  je moet gwn eeeen ubber pc hebben.. en geen 256 mb kaart:P

 30.   
  Tollos's avatar

  we wachten wel af ๐Ÿ˜›

 31.   
  mrxthereal's avatar

  NLkevvNL schreef, "

  ”jungler” schreef, "ik denk dat ze dan die pc versie zo naar beneden gaan moeten halen van hd enzow pc is niet sterk genoeg denk ik ๐Ÿ˜‰ "

  je moet gwn eeeen ubber pc hebben.. en geen 256 mb kaart:P"

  Ik kan met mijn 256 mb kaart anders nog AC, CoD4 bioshock en noem maar op allemaal met maximale detail spelen meestal nog op 1680 x 1050, en dat vind ik stuk voor stuk grafisch sterkere titels dan GTA IV dus het lijkt me nou helemaal nie tzo’n probleem.

 32.   
  Vinstaro's avatar

  Wees allemaal maar niet bang natuurlijlk komt GTA IV uit op de pc welke GTA is nou niet op PC uitgebracht daar begon het allemaal en later op de consoles dus wees niet bang GTA IV komt ook gewoon uit op de pc! ๐Ÿ˜€

 33.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Vinstaro schreef, "Wees allemaal maar niet bang natuurlijlk komt GTA IV uit op de pc welke GTA is nou niet op PC uitgebracht daar begon het allemaal en later op de consoles dus wees niet bang GTA IV komt ook gewoon uit op de pc! ๐Ÿ˜€ "

  hmm laat me denken,Grand Theft Auto Liberty City Stories, oo en ja Grand Theft Auto Vice City Stories. Dus hopen maar voor de Pc gamers dat er een kleine kans van 45% is dat ie ook voor de Pc uitkomt

 34.   
  -050- Critical's avatar

  zeggen mensen die stiekem al iets weten niet altijd Geen CommentaaR? ๐Ÿ™„ ik denk dat hij wel komt

 35.   
  Alias's avatar

  mrxthereal schreef, "

  ”NLkevvNL” schreef, "[quote=”jungler”]ik denk dat ze dan die pc versie zo naar beneden gaan moeten halen van hd enzow pc is niet sterk genoeg denk ik ๐Ÿ˜‰ "

  je moet gwn eeeen ubber pc hebben.. en geen 256 mb kaart:P"

  Ik kan met mijn 256 mb kaart anders nog AC, CoD4 bioshock en noem maar op allemaal met maximale detail spelen meestal nog op 1680 x 1050, en dat vind ik stuk voor stuk grafisch sterkere titels dan GTA IV dus het lijkt me nou helemaal nie tzo’n probleem.[/quote]

  Het gaat bij een videokaart niet alleen om hoeveel geheugen hij heeft, maar ook welk type geheugen ddr2, ddr3 wat de kloksnelheid van dat geheugen is en natuurlijk de kloksnelheid van de gpu. Als die allemaal goed zijn kan je met een 256mb kaart nog steeds de nieuwste games draaien. ๐Ÿ˜‰

 36.   
  GraveDevil's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "

  ”Vinstaro” schreef, "Wees allemaal maar niet bang natuurlijlk komt GTA IV uit op de pc welke GTA is nou niet op PC uitgebracht daar begon het allemaal en later op de consoles dus wees niet bang GTA IV komt ook gewoon uit op de pc! ๐Ÿ˜€ "

  hmm laat me denken,Grand Theft Auto Liberty City Stories, oo en ja Grand Theft Auto Vice City Stories. Dus hopen maar voor de Pc gamers dat er een kleine kans van 45% is dat ie ook voor de Pc uitkomt"

  Die 2 kwamen alleen op de psp, dat telt nie ๐Ÿ˜›

  ”hitman047″ schreef, " Zwijgen = Toestemmen "

  Zwijgen is goud, spreken is zilver.

  In hun geval kan dat nogal wat goud zijn ๐Ÿ˜›

 37.   
  Hitman047's avatar

  GraveDevil schreef, "

  ”Gamer4Ever-NL” schreef, "[quote=”Vinstaro”]Wees allemaal maar niet bang natuurlijlk komt GTA IV uit op de pc welke GTA is nou niet op PC uitgebracht daar begon het allemaal en later op de consoles dus wees niet bang GTA IV komt ook gewoon uit op de pc! ๐Ÿ˜€ "

  hmm laat me denken,Grand Theft Auto Liberty City Stories, oo en ja Grand Theft Auto Vice City Stories. Dus hopen maar voor de Pc gamers dat er een kleine kans van 45% is dat ie ook voor de Pc uitkomt"

  Die 2 kwamen alleen op de psp, dat telt nie ๐Ÿ˜›

  ”hitman047″ schreef, " Zwijgen = Toestemmen "

  Zwijgen is goud, spreken is zilver.

  In hun geval kan dat nogal wat goud zijn :P[/quote]

  Reken maar dat ze bakken met geld binnen zullen halen als ze hem voor pc uitbrengen. Dat is inderdaad goud!

 38.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  Khoop dat er een special edition met allemaal spullen enzo komt ๐Ÿ˜›

  Lijkt me Geinig 8)

 39.   
  Mmore's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Reken maar dat ze bakken met geld binnen zullen halen als ze hem voor pc uitbrengen. Dat is inderdaad goud!
  "

  Dat zal je nog wel is bitter tegen kunnen vallen. Verkopen op de PC zijn de afgelopen jaren alleen maar afgenomen en ook bij GTA IV zal dit verhaal hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zijn. Piraterij is tรฉ makkelijk op de PC ten opzichte van de consoles.

  bijvoorbeeld crytek dat maar over gaat stappen op console games omdat PC-games niet genoeg opbrengen ๐Ÿ™‚

 40.   
  Alias's avatar

  Mmore schreef, "

  ”Hitman047″ schreef, "Reken maar dat ze bakken met geld binnen zullen halen als ze hem voor pc uitbrengen. Dat is inderdaad goud!
  "

  Dat zal je nog wel is bitter tegen kunnen vallen. Verkopen op de PC zijn de afgelopen jaren alleen maar afgenomen en ook bij GTA IV zal dit verhaal hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zijn. Piraterij is tรฉ makkelijk op de PC ten opzichte van de consoles.

  bijvoorbeeld crytek dat maar over gaat stappen op console games omdat PC-games niet genoeg opbrengen ๐Ÿ™‚ "

  Ze gaven hier aan dat ze geen exclusive games voor de pc meer deden maken, ze hebben niet gezegd dat ze geen games voor de pc meer zouden maken. Ze maken dus nog wel games voor de pc maar ook voor de console om een betere finaciele garantie te krijgen. ๐Ÿ˜‰

 41.   
  GTA4EVER's avatar

  HOPPELIJK KOMT IE UIT OP PC ANDERS KOM IK ZOT
  ๐Ÿ‘ฟ

 42.   
  ms13694's avatar

  hoop tog egt dattie op pc uitkomt, lijkt me trouwens bes waarschijnlijk ๐Ÿ˜€

 43.   
  NLkevvNL's avatar

  mrxthereal schreef, "

  ”NLkevvNL” schreef, "[quote=”jungler”]ik denk dat ze dan die pc versie zo naar beneden gaan moeten halen van hd enzow pc is niet sterk genoeg denk ik ๐Ÿ˜‰ "

  je moet gwn eeeen ubber pc hebben.. en geen 256 mb kaart:P"

  Ik kan met mijn 256 mb kaart anders nog AC, CoD4 bioshock en noem maar op allemaal met maximale detail spelen meestal nog op 1680 x 1050, en dat vind ik stuk voor stuk grafisch sterkere titels dan GTA IV dus het lijkt me nou helemaal nie tzo’n probleem.[/quote]

  hoe ken dat nou…bioshock is vrij zwaar dan moet je een gierige kaart hebbe:P want mij oude kaart deedie et nie op zen hoogst ik heb nu een facking snelle pc

 44.   
  Sp33dy's avatar

  Als ze dit doen krijgen ze weer spijt omdat hij alleen maar wordt gedownload. Als ik Rockstar was hield ik het lekker bij de consoles.

 45.   
  OkkieBOOMER's avatar

  Ik hoop echt dat het voor de PC komt! Ik zelf heb geen Xbox 360 maar wel een ijzer sterke PC!