Foundation 9 stopt ontwikkeling Harker voor onbepaalde tijd

Ontwikkelaar Foundation 9, die enkele jaren terug ontstaan is uit een samengaan van The Collective en Backbone Entertainment, heeft vandaag laten weten dat de ontwikkeling van de vampierjagende game Harker voor onbepaalde tijd is gestopt.

Volgens een woordvoerder is het team achter Harker door Konami aangetrokken om te helpen bij de ontwikkeling van Silent Hill: Homecoming. Het is op dit moment nog onbekend of en wanneer Foundation 9 de ontwikkeling van Harker zal vervolgen.


In Harker speel je de harde en medogenloze Jonathan Harker die op een persoonlijke wraakmissie is om alle vampiers uit te roeien, nadat zijn geliefde Mina ten prooi is gevallen aan Dracula. De gameplay zal bestaan uit een combinatie van jagen en close-combat. Allereerst zal je door spoorzoeken en verkennen de monsterlijke killers moeten vinden. Vervolgens kan je niet zomaar de vampiers neerschieten, maar zal er een speciaal close-combat systeem zijn om de wezens op een brute doch effectieve wijze om te brengen. Moorden gaf nog nooit zoveel voldoening.

Harker staat in de planning voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii. Een releasedatum is op dit moment onbekend.

  1.   
    mrxthereal's avatar

    Ik denk niet dat dit heel veel mensen teleur stelt, ik wist zelfs niet eens dat die game in de maak was, had er nog nooit iets van gehoord.

  2.   
    TheDude's avatar

    Lange tijd niets van gehoord, maar dit was toch wel weer een vet Clive Barker project. Zal vast na Silent Hill weer worden opgepakt. ๐Ÿ™‚

  3.   
    a_z1's avatar

    Wie stopt wat? ๐Ÿ˜›

  4.   
    ChielB's avatar

    Duidelijk een n00b, zo te lezen. ๐Ÿ˜‰

  5.   
    RinusReetRidder's avatar

    Had er ook nog niet eerder van gehoord maar Clive Barker is wel uber tof. ๐Ÿ˜€