Bring Down The Sky content gratis voor PC-versie Mass Effect

Mass Effect verscheen zo’n half jaar geleden voor de Xbox 360. De game werd goed ontvangen en kort na de release werd dan ook bekend gemaakt dat Mass Effect ook voor de PC zou verschijnen. Tegen eerdere berichtgeving in laat BioWare vandaag weten dat de onlangs verschenen downloadable content voor Mass Effect, Bring Down The Sky, ook voor PC-gamers toegankelijk wordt. De bonuspack zal vanaf de datum van release, zes juni, gratis te downloaden zijn.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken. Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR.

Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect verscheen eind 2007 voor de Xbox 360. Een PC-versie komt op zes juni uit.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ik hoop nu wel dat dit geen exacte kopie is van de console versie want dan krijg je het zelfde als bij Halo 2 en Lost Planet: IRRITANTE BESTURING!!! ๐Ÿ˜†

 2.   
  mrxthereal's avatar

  Mass Effect is echt zo vet en het wordt alsmaar beter en beter voor ons PC-gamers. Deze game wordt voor mij echt een must-have.

 3.   
  Masterchief's avatar

  Die besturing boeit me niet ( speel graag met gamepad ), de hele game moet gewoon goed draaien ( lees : niet crashen en die zooi) Voor de rest, slimme zet om toch extra content te geven en gratis.

 4.   
  xizaaR's avatar

  Its for me because its FREE

 5.   
  Dark_Phoenix's avatar

  mrxthereal schreef, "Mass Effect is echt zo vet en het wordt alsmaar beter en beter voor ons PC-gamers. Deze game wordt voor mij echt een must-have."

  ja idd ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜ณ