Mass Effect uitgesteld tot 6 juni

Mass Effect liet op de Xbox 360 al een behoorlijk goede indruk achter en binnenkort kunnen PC-gamers ook met commandant Sheppard aan de gang. We zullen nog wel iets langer geduld moeten hebben, want BioWare laat vandaag weten dat ze iets meer tijd nodig hebben om de game te optimaliseren. Hierdoor wordt de release verschoven van begin mei naar 6 juni.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Wil je meer weten over Mass Effect? Lees dan ook eens onze Xbox 360-review.

Mass Effect is eind 2007 verschenen voor de Xbox 360. De PC-versie verschijnt op 6 juni.

 1.   
  JonsoN's avatar

  Hmm hadden we kunnen verwachten.. nja nog even langer wachten dan..

 2.   
  GraveDevil's avatar

  Ik heb het ook met AC: Sommige games zijn op de console en moeten daar blijven. Assassin’s creed werkte goed op de console, maar is bagger op de pc. Mass effect gaat dat denk ik ook worden. (btw, ik heb tot Jerusalem kunnen spelen in AC, en wat ik er gezien van heb qua besturing was et gewoon in 1 woord kut)

 3.   
  PaNNa's avatar

  Jammer ,maar blijf me er toch op verheugen.

 4.   
  mrxthereal's avatar

  NEEEEEEEEEEEEE!!!!!! 🙁 , ow en @ GraveDevil Mass Effect op de PC gaat ownen!

 5.   
  Dark_Phoenix's avatar

  GraveDevil schreef, "Ik heb het ook met AC: Sommige games zijn op de console en moeten daar blijven. Assassin’s creed werkte goed op de console, maar is bagger op de pc. Mass effect gaat dat denk ik ook worden. (btw, ik heb tot Jerusalem kunnen spelen in AC, en wat ik er gezien van heb qua besturing was et gewoon in 1 woord kut)"

  Ik ben er totaal niet mee eens met mass effect. Juist zulke spellen als mass effect zijn juist zo goed voor de pc. Ac kan ik me nog beetje bij voorstellen maar mass effect is juist super fijn voor de pc.

 6.   
  GraveDevil's avatar

  Ben het deels met jullie eens: AC met je veel klimmen endat ging gewoon perfect met dat knuppeltje op de x360 (heb ik ff kunne spele op de gameplay 07) maar op de pc wil dat niet zo goed. Mass Effect is meer een shooter. Het is maar praten dan egt een shooter, maar als je combats hebt, moet je schieten. Dat werkt over het algemeen, naar mijn idee, tog iets beter op de pc dan op de consoles. Maar wat ik ervan begrepen heb, is dat je een heel uitgebreid dialoog scherm hebt wat gewoon perfect ging met dat knuppeltje. En als iets perfect is, en je past het aan door de knuppel te vervangen voor de muis, vraag ik me af of het nog steeds zo perfect is. Ik wacht het maar ff af..