Demo Army of Two dinsdag op Xbox Live, extra content volgt

Electronic Arts heeft vandaag bekend gemaakt dat een demo van Army of Two onderweg is naar Xbox Live. De demo zal aanstaande dinsdag verschijnen, maar van een 1 april-grap zou geen sprake zijn. In de demo zit de training tutorial en de volledige missie in Somalië.

Daarnaast onthulde men dat er gewerkt wordt aan een patch en nieuwe downloadable content. Deze extra content zal bestaan uit een nieuwe multiplayer map, de SSC Challenge hindernisbaan en twee missies voor de campaign. Wanneer de downloadable content zal verschijnen, is nog niet bekend.

Army of Two is een strategische actiegame en gaat, zoals de titel al doet vermoeden, om het samenspel van twee personen. Dit kan natuurlijk in de coöperatieve modus, splitscreen of online, maar ook in je eentje. EA Montreal heeft namelijk heel veel tijd gestoken in de kunstmatige intelligentie van niet alleen de vijanden, maar ook je teamgenoot. Niet langer loopt hij door je vuurlijn, tegen obstakels aan of zonder dekking. Met de nieuwste generatie consoles en de techniek die daar achter schuilt, is het mogelijk om een natuurgetrouwe en onbeslissende AI te ontwikkelen voor een game.

Daarnaast bevat de game ook veel speciaal ontwikkelde co-op elementen , waaronder de Aggro-meter. Deze meter lijkt op het ‘aggro’ principe uit MMO games, waarbij het van invloed is welke speler het meeste dood en verderf zaait, het vaakst schiet enzovoorts. De vijand zal dit herkennen en zich focussen op de speler die het grootste gevaar oplevert. Dit biedt de andere speler waarmee je samenspeelt echter de kans om te flankeren. En is de Aggro-meter helemaal vol? Dan kan je de Overkill-modus activeren, een tijdelijke boost waarbij je twee keer zoveel schade kunt aanrichten en over ongelimiteerde munitie beschikt. Hierdoor kan je het je teamgenoot makkelijker maken om stealth kills uit te voeren.

Wil je meer weten over Army of Two? Check dan snel onze review!

Army of Two is verschenen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Jezzol's avatar

  Moet ik maar even downloaden dan. 😛

 2.   
  NLkevvNL's avatar

  ik ga em kope..

 3.   
  delta62's avatar

  leuk