Take-Two neemt geen genoegen met EA’s bod

Het is niet bepaald stilletjes voorbij gegaan dat EA interesse heeft in een overname van Take-Two. Eerder meldden we al dat EA een bod van 2 miljard dollar deed op het bedrijf. Geen gehoor krijgende ging EA verder om nu rechtstreeks de aandeelhouders te benaderen en zo te proberen Take-Two indirect uit te kopen. Vandaag is een officiële verklaring verschenen van Take-Two met hun reactie op de situatie.

Hierin meldt Take-Two dat ze het bod van EA simpelweg niet voldoende vinden om er op in te gaan. Het ondermijnt op meerdere vlakken het bedrijf en is in geen geval in het voordeel van de aandeelhouders. Het voorstel zou “het bedrijf en zijn waardevolle franchises wezenlijk onderwaarderen”.

    “Our Board, after careful review, has unanimously determined that Electronic Arts’ offer continues to provide insufficient value and remains opportunistically timed to capture the value of the upcoming Grand Theft Auto IV launch at the expense of our stockholders.” — voorzitter Strauss Zelnick

Take-Two adviseert aandeelhouders met klem om hun huidige aandelen te behouden. Het bedrijf heeft wel verklaard dat het, na de release van GTA IV, graag alle opties zal bekijken en dat er nog steeds genoeg mogelijkheid is voor “strategische samenwerking met andere bedrijven, ook met EA”.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    En zo hoort het je blijft met je tengels van MIJN Take-Two af 😆

  2.   
    Kaassouffl3's avatar

    Mooi om te zien hoe ”hard to get” ze spelen, maar als EA Take-two echt wil hebben, dan zal dat bod nogwel gaan stijgen en denk ik dat uiteindelijk EA toch Take two over zal nemen. Maar voor take-two zit er wel wat meer in dan 2 miljard.

  3.   
    svenrauws's avatar

    take two is minstens 5 miljard waard kijk welke spellen ze hebben 😡

  4.   
    Neolite's avatar

    Ea wil take-two natuurlijk graag hebben voor de launch van GTA IV, Nu hopen dat het ze niet lukt. Dan wil ik ze nog wel eens weer een bod zien uitbrengen. 8)

  5.   
    Xtremie's avatar

    Mooi!! 😀

  6.   
    Masterchief's avatar

    Mischien komen er dankzij EA dan ook wat meer spellen richting pc

  7.   
    ms13694's avatar

    pfief glukkig! 😀

  8.   
    Fawaka-W's avatar

    Ik ben wel van mening dat Take2 moet fuseren met een bedrijf.. omdat alleen teren op GTA is niet gnoeg.
    Wat als er nou een betere soort gta komt van een andere spelleboer? dan zit rockstar met grote problemen.
    En er zijn genoeg concurenten. Yakuza LA noir Mercenarys saint row ect

    Ik zie een fusie met ubisoft of activision wel zitten.

  9.   
    Daodan's avatar

    Dat gebeurt niet, wierie. Niet waarschijnlijk iig. GTA heeft een veel te grote naam, bij dit soort games denk je gelijk aan GTA. Die reputatie wordt ook nog vaak nageleefd met kwaliteit, dus ik denk niet dat Take-Two daar in de nabije toekomst voor hoeft te vrezen.

  10.   
    ckerigon's avatar

    WHAHAHAH EA IN YOUR FACE:D

  11.   
    LXZ-76's avatar

    wieriemaster schreef, "Ik ben wel van mening dat Take2 moet fuseren met een bedrijf.. omdat alleen teren op GTA is niet gnoeg.
    Wat als er nou een betere soort gta komt van een andere spelleboer? dan zit rockstar met grote problemen.
    En er zijn genoeg concurenten. Yakuza LA noir Mercenarys saint row ect

    Ik zie een fusie met ubisoft of activision wel zitten."

    sry? alleen gta? en de 2K sportgames dan?, en The Elderscrolls? en Bioshock??? dat zijn toch wel top games dus ik zou niet zo’n een overhaaste conclusie maken, ze teren niet alleen op gta.