Bezoekersrecord voor Pathé bioscopen

Het zijn altijd drukke dagen voor bioscoopexploitanten tijdens de kerstvakantie. Zo ondervond ook Pathé gisteren, Nederlands grootste bioscoopketen. Met meer dan een derde van alle bioscoopstoelen in bezit trok Pathé gisteren meer dan 100.000 bezoekers op één dag. Een nieuw Nederlands record.

Met net iets meer dan 106.000 kaartjes was het gisteren de drukste dag ooit voor de 27 bioscopen van Pathé. Films als The Hobbit: The Desolation of Smaug en Disney’s Frozen trokken stuk voor stuk volle zalen. De grootste verassing in de top tien was toch wel de Turkse film Dugun Dernek. Deze film was in alle Pathé-theaters uitverkocht. Over de hele dag draaide de film slechts 33 keer maar eindigde daarmee wel op de zevende plek van best bezochte titels van Pathé.

Saving Mr. Banks, Finn, Tarzan en Free Birds deden het een stuk minder maar hebben uiteindelijk toch meegeholpen het record te vestigen. Het weekend na kerst is volgens Pathé tot nu toe altijd het drukste weekend van het jaar geweest. Kunnen we vandaag dan misschien al een nieuw record verwachten?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren