Wii-site Pro Evolution Soccer online

De Wii-site van Pro Evolution Soccer 2008 is online gegaan. De Wii-versie van deze game zal zoals verwacht wel een andere gameplay bevatten. De spelers worden bestuurd door met de Wiimote ergens op het veld te richten en vervolgens zal het mannetje daar dan heen rennen. Passes geven gaat niet meer door een knopje in te drukken, maar door A ingedrukt te houden en vervolgens met je Wiimote ergens op het veld te richten, wat volgens Konami zal zorgen voor meer nauwkeurigheid tijdens het passen. Ook zal het schieten van de bal niet meer gaan zoals we gewend zijn, want dit zal vanaf nu gaan gebeuren door met de Nunchuck te schudden. Behoorlijk wat veranderingen dus, maar of het de gameplay van PES 2008 ten goede zal komen is nog maar afwachten.

De site vind je hier.

De grote vernieuwing die Konami voor PES 2008 aandraagt is een ‘adaptief’ AI systeem, genaamd Teamvision. Verder werken verdedigers meer samen om aanvallende spelers tegen te houden, door bijvoorbeeld ruimtes beter te dichten en het afblokken van aanvallen. Daarnaast is de passing en balcontrole verbeterd, waarbij Konami meldt dat ‘close control’ van de bal ook flink aangepakt is. Beter dribbelen en andere subtiele bewegingen zijn geoptimaliseerd. Tenslotte zijn de spelhervattingen aangepast, waarbij je volledige controle krijgt over het ‘muurtje’ dat je wilt gebruiken en ook offensieve spelhervattingen hebben meer mogelijkheden gekregen. Niet geheel verrassend heeft Konami de game op de Xbox 360 en PlayStation 3 grafisch ook een extra impuls gegeven, met volledige gezichtsanimaties en nog meer realisme in de beweging van de kleding als spelers over het veld rennen.

De Wii-versie van Pro Evolution Soccer 2008 zal op 27 maart verschijnen.

  1.   
    Biggy's avatar

    Dat zal zeker wel wennen worden allemaal maar ik ga het zeker een kans geven..
    bedoel negatieve kritiek is makkelijk te geven ik laat dit nog even neutraal en ga eerst zelf eens ondervinden hoe of wat.

  2.   
    fan the man1's avatar

    Als ie net zoow goed is als op PS3 dan koop ik een Wii met PES 2008 😉