Forge veel populairder dan Bungie had verwacht

Toen Halo 3 in de winkelschappen kwam te liggen waren critici zeer enthousiast over Forge, een ingebouwde map editor die het mogelijk maakt om zelf maps naar smaak aan te passen en dan te delen met anderen. Halo 3 is ondertussen acht miljoen keer verkocht en Bungie heeft de populariteit van Forge niet meer in de hand. Het idee was spelers zelf maps en gametypes zouden delen en dat Bungie een handje zou helpen met Bungie Favorites. Dat is een selectie van maps, screens, video’s en gametypes gemaakt door Bungie. Het punt is dat er dagelijks zoveel dingen gemaakt worden dat Bungie er onmogelijk zelf doorheen kan gaan om een selectie van te maken en veel spelers niet eens realiseren dat Bungie Favorites bestaat.

Om dit te veranderen willen ze Halo 3 ooit misschien een flinke patch geven waardoor je creaties van anderen snel kan beoordelen en het systeem zich dus zelf sorteert. Of dit haalbaar is is nog onduidelijk.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Finish the Fight met onze review!

Halo 3 is inmiddels verschenen voor de Xbox 360.

  1.   
    Tadao's avatar

    ik had een x een bowling veld gemaakt van die explosieve tonnen.
    en 3 van die explosieven als bowlingballen:P
    en bij een ander een heel mijnenveld ervan gemaakt op valhalla:P
    forge is lol
    en ook nog een x lol
    2 ondoordringbare forten gemaakt,hammers tegen swords:P

  2.   
    Neolite's avatar

    Was wel te verwachten, Forge is ook gewoon heel verslavend. 🙂

  3.   
    LXZ-76's avatar

    kijk maar eens op youtube naar forge, dan krijg je gigantisch veel filmpjes.

  4.   
    Kaassouffl3's avatar

    Ik vind et ook wel vet om valhalla helemaal vol te gooien met zooi:p

  5.   
    Codename_black's avatar

    Schaf maar een xbox360 aan met halo 3 en volgooien die zooi 😛 😀

  6.   
    delta62's avatar

    Forge is echt super leuk!!! Ik had zo’n vette map gemaakt Hornet vs Banshee’s. Er staat in hornet met 3 mensen erin met rocket launchers en de andere 3 spelers moeten in de banshee’s proberen de Hornet uit te schakelen 😀