De PC is niet meer het platform waar CliffyB games voor wil ontwikkelen

Epic heeft in recente jaren vele mooie games afgeleverd voor de PC, maar als we Cliff Bleszinski mogen geloven komt aan die periode eind. In een recent interview erkende hij dat Epic zijn ‘roots’ bij de PC heeft liggen, maar heeft ook het idee dat de markt veranderd is en dat Epic zijn heil beter ergens anders kan zoeken.

“I think people would rather make a game that sells 4.5 million copies than a million and Gears is at 4.5 million right now on the 360. I think the PC is just in disarray… what’s driving the PC right now is ‘Sims’-type games and WoW and a lot of stuff that’s in a web-based interface. You just click on it and play it. That’s the direction PC is evolving into, so for me the PC is kind of the secondary part of what we’re doing. It’s important for us, but right now making AAA games on consoles is where we’re at.”


CliffyB tijdens de eerste presentatie van Gears of War op de E3 in 2006

Epic had met Gears of War op de Xbox 360 eind 2006 een gigantische hit, maar hun PC gerichte titel, Unreal Tournament III, heeft het beduidend slechter gedaan dan verwacht. Zijn punt is niet dat hij de hardcore gamer wil verlaten of iets dergelijks, maar eerder dat hij denkt dat het merendeel van de hardcore gamers gemigreerd is en hij ze wil volgen.

“[The hardcore are] the target audience for what I do. And I’m okay with that. I don’t want to win over [your] little college sister, because that’s not the kind of game I do. I’m not going to make Zack & Wiki. I’m not going to make f—-ing Cooking Mama. But that’s okay.”

  1.   
    NLkevvNL's avatar

    hmmzzz. 360 vind ik tog beter dan pc

  2.   
    BartG's avatar

    NLkevvNL schreef, "hmmzzz. 360 vind ik tog beter dan pc"

    360 fan alert! 😆

  3.   
    Odys's avatar

    PC is een prachtig platform waarop de mogelijkheden oneindig zijn, maar toch heeft men die potentie niet volledig benut. Onduidelijke hardware, lange install, etc. Ja, dan is het logisch dat veel van mn vrienden, die eerst enkel PC’s bezaten, opeens 360’s gaan kopen.

    Microsoft, Intel, Valve, of wie dan ook moet deze troep herstellen, dan koop ik ook zo’n ding 8)

  4.   
    Pack Leader's avatar

    Man een goede pc is beter dan een 360 en PS 3.
    Kben ook eeuwig pc fan (vind rest ook goed hoor) Maar PC prefered.
    Mocht er ooit een eind komen aan PC tijdperk met games, ben ik de enige producent die dan nog GOEDE pc games maakt :P.

    Greetings 😉

  5.   
    JonsoN's avatar

    hmm geen goed nieuws.. kblijf PC “fan” rest is ook goed, maar pc is net dat kleine beetje meer.. ik erger me trouwens dood aan dat geupgrade fan die fucking hardware… dat is dan ook mijn enige probleem met PC

  6.   
    Rideo Mortem's avatar

    Vreemd, dat UT3 t slechter doet dan verwacht, ze hebben die game imo zwaar verneukt. Ik kon UT2k4 nog zien als een stap voorwaarts, maar UT3 was traag en leek vooral mee te willen op de naam ‘UT’ meer dan op kwaliteit. Een attitude van ‘graphics over gameplay’, zo voelde het voor mij.

  7.   
    Alias's avatar

    ze blijven echt wel games voor de pc ontwikkelen want de vraag is er groot genoeg voor 8)
    “De PC is niet meer het platform waar CliffyB games voor wil ontwikkelen” maar hij moet het misschien wel 😆

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    Hou je dan maar vast voor de nieuwe xbox game Unreal Championship 3 😆

  9.   
    Masterchief's avatar

    Nu moet ik die ****vent dus echt niet meer. ****Xbox fan boy. Denkt dat die wat games kan maken, en wat heeft ie tot nu toe gemaakt ??? Gears of war ja, voor die xdoos. Komt ie uit voor de pc, is et weer zo’n ***port die nauwelijks werkt. Logisch dat ze dan niet meer voor de pc willen maken. Omdat ze het gewoon niet kunnen. En zijn commentaar over sims games en WOW slaat echt nergens op !!!

  10.   
    Aquila169's avatar

    Masterchief schreef, "Nu moet ik die ****vent dus echt niet meer. ****Xbox fan boy. Denkt dat die wat games kan maken, en wat heeft ie tot nu toe gemaakt ??? Gears of war ja, voor die xdoos. Komt ie uit voor de pc, is et weer zo’n ***port die nauwelijks werkt. Logisch dat ze dan niet meer voor de pc willen maken. Omdat ze het gewoon niet kunnen. En zijn commentaar over sims games en WOW slaat echt nergens op !!! 👿 👿 👿 👿 "

    asjeblieft, waarom???waarom post je dit nou?En hij heeft trouwens ook UT gedaan. En hij heeft ook nooit gezegd dat de pc de verkeerde kant opgaat ofzo, oja, en nog even over die port van Gears of War, wat was daar dan mis mee? Mijn neef heeft hem en hij werkt perfect en ook al die andere UT spellen etc. werken geweldig.

  11.   
    Chielh's avatar

    Hij kan de pot op, met zijn meningkjes. De PC blijft toch wel bestaan als gamesplatform, hoe je het ook went of keert. En dat meneer het niet meer wil zal mij een zorg zijn..

  12.   
    Masterchief's avatar

    Ik zou je graag dan eens doorverwijzen naar het epic forum, mischien zie je dan wel wat er mis is met de port. Duurde 2 maanden voordat ik hem zelf aan het draaien had.

  13.   
    JonsoN's avatar

    hij zal er vast wel uigeknikkert worden.. 🙄

  14.   
    Menno Schellekens's avatar

    Voor de reacties hierboven: CliffyB vind niet dat de PC dood is, dat de PC dood gaat en zou dat ook nooit willen. Hij zegt alleen dat hij denkt dat zijn doelgroep gemigreerd is.

    En hem eruit knikkeren wordt moeilijk omdat hij één van de hoge pieven is bij Epic 😉

  15.   
    Aquila169's avatar

    Masterchief schreef, "Ik zou je graag dan eens doorverwijzen naar het epic forum, mischien zie je dan wel wat er mis is met de port. Duurde 2 maanden voordat ik hem zelf aan het draaien had."

    Dankje en ik heb gekeken en gezien dat er veel problemen waren met gears of war port, maar ik blijf nog wel bij mijn standpunt over UT enzovoort.