Dead Rising aangeklaagd, is het echt de Dawn of the Dead game?

Terwijl het doosje van Capcom’s eigen Dead Rising ons vertelt dat het spel geen spin-off, remake, officieel product of wat dan ook van Dawn of the Dead is, klaagt George A Romero (regiseur van Dawn of the Dead) dan nu toch over de overeenkomsten van de game met zijn film. Is Dead Rising schuldig?

Weliswaar bevatten zowel de film als het spel een paar overeenkomsten. Zo zit in beide een winkelcentrum en bevatten ze allebei een duizendtal zombies. De rechtzaak is begonnen en men twijfelt er aan of Dead Rising nu wel of niet het merkenrecht van Dawn of the Dead beschadigd heeft. Capcom zelf zegt dat de overeenkomsten puur toeval zijn en dat men tijdens het maken totaal niet doelde op Dawn of the Dead.

De uitslag moet nog volgen, maar ondertussen kunnen jullie proberen mijn record van 68,753 gedode zombies proberen te verbreken.

Dead Rising kan het best worden omschreven als Dawn of the Dead in gamevorm. In het spel sta je in de schoenen van freelance fotograaf Frank West die zich 10 dagen in leven moet zien te houden in een winkelcentrum vol met zombies. De game bestaat vooral uit opdrachten waarbij je mensen moet redden uit het winkelcentrum, de talloze zombies maken dit echter tot een behoorlijke opgave. De zombies hoeven in de game niet per se te worden geslasht, maar een weg banen zonder dit te doen zal in sommige gevallen vrijwel onmogelijk zijn.

In de game kan vrijwel elk voorwerp met een beetje creativiteit dienen als wapen. Planken, heggenscharen of etalagemateriaal, het transformeert allemaal in een potentieel moordwapen. Wanneer je meer mensen gered hebt, kom je steeds meer te weten over het ontstaan van de zombiegolf.

Dead Rising is in 2006 verschenen voor de Xbox 360 en zal wellicht ook nog uitgebracht worden voor de PC.

  1.   
    Tom's avatar

    En, wie van jullie heeft mijn record al verbroken? 😉
    En wat vinden jullie, schuldig of niet?

  2.   
    Mandamo's avatar

    De uitslag moet nog volgen, maar ondertussen kunnen jullie proberen mijn record van 68,753 gedode zombies proberen te verbreken.

    Kut Tom. :’):P

  3.   
    N360Gamer's avatar

    Tharduz schreef, "En, wie van jullie heeft mijn record al verbroken? 😉
    En wat vinden jullie, schuldig of niet?"

    Haha, ik heb er ruim 70000 8) . Ot, wat ik niet begrijp is dat deze aanklaging zo laat komt, de game en film zijn volgens mij al meer dan een jaar (als het niet meer is) uitgekomen 🙄

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Heb de game niet gespeeld maar DIT is bullcrap! oke je kunt zombies schieten in een winkel centerum het zelfde als de film maar dat is alles wat erin overeenkomt. Die gasten zouden eigelijk TROTS moeten zijn dat capcom een stuke van hun inspriatie hebben gerbuikt om deze game te maken 😕

  5.   
    Pack Leader's avatar

    Kinderachtig 😡

  6.   
    LXZ-76's avatar

    Tharduz schreef, "En, wie van jullie heeft mijn record al verbroken? 😉
    En wat vinden jullie, schuldig of niet?"

    OWNED ik heb er 80.000, en nee ik vind ze niet schuldig, dawn of the dead lijkt totaal niet op dead rising als verhaal.

  7.   
    JonsoN's avatar

    wel heeeel toevallig dat het tzelfde genre is en dan ook nog es met een winkelcentrum.. 🙄 ze zijn schuldig denk ik.. 🙂

  8.   
    Tom's avatar

    LXZ-76″][quote=”Tharduz schreef, "En, wie van jullie heeft mijn record al verbroken? 😉
    En wat vinden jullie, schuldig of niet?"

    OWNED ik heb er 80.000, en nee ik vind ze niet schuldig, dawn of the dead lijkt totaal niet op dead rising als verhaal.[/quote]

    Awww… 🙁

  9.   
    PaNNa's avatar

    Belachelijk, zo’n proces aan hun dinge smeren..
    btw leuke game.

  10.   
    MetalGamer666's avatar

    Ze zijn ook op tijd, het spel is al zo’n anderhalf jaar uit.

    Dus hij vindt dat niemand iets mag maken met als thema een winkelcentrum met zombies. Ook wel heel ruim genomen. Ik vraag mij af wat de maker van de eerste western-film of de maker van de eerste WO2-film daarvan vindt.

  11.   
    rudolf's avatar

    wie wil er nou zon kutfilm imiteren