Brengt Blizzard StarCraft 2 ook naar de Xbox 360 toe?

Er zijn signalen opgevangen dat Blizzard’s aankomende RTS StarCraft 2 ook naar de Xbox 360 geport zal worden. Dit is af te leiden uit een quiz die Microsoft verstrekt onder winkeliers, om hen zo meer kennis omtrent de Xbox 360-games die ze verkopen bij te brengen. Als antwoord op de vraag wat Universe at War, een andere aankomende RTS, nou zo speciaal maakt, is dat zijn “tactical dynamics create the best RTS until Starcraft II”.

Computer and Videogames nam contact op met Activision Blizzard, maar deze wilde geen commentaar geven. Het feit dat veel strategiegames de overstap naar de Xbox 360 al hebben gemaakt, denk aan Supreme Commander, Command & Conquer 3: Tiberium Wars en The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth, maakt het alleen maar waarschijnlijker. Daar komt nog eens bij dat Activision (waarmee Vivendi en dus ook Blizzard onlangs mee gefuseerd is) een vrij console-georienteerde uitgever is en het orginele Starcraft een hele tijd terug ook op de Nintendo 64 en PlayStation 1 verscheen.

StarCraft II is het langverwachte vervolg op StarCraft, de real-time strategygame die alweer tien jaar geleden het hele genre op zijn kop zette. Ook dit tweede deel speelt zich weer in de toekomst af en draait om de intergalactische oorlog tussen de Protoss, Terran en Zerg. Uiteraard heeft men alle units van tien jaar geleden niet één-op-één overgezet, maar zijn er een heleboel nieuwe units aan het spel toegevoegd maar is de balans toch behouden, aangezien dit het grote speerpunt van StarCraft was en zal blijven.

StarCraft II zal waarschijnlijk ergens medio 2008 verschijnen voor de PC en wellicht dus ook voor de Xbox 360.

  1.   
    Kaassouffl3's avatar

    Lijkt mij wel stoer 🙂

  2.   
    bolusbikker's avatar

    naar de wii. goeie rts daarop zou ook niet mis zijn.

  3.   
    FPS–>TOM!!<--'s avatar

    bolusbikker schreef, "naar de wii. goeie rts daarop zou ook niet mis zijn."

    Dat bestuurt toch voor geen meter 🙄 .

  4.   
    Pimkingetje's avatar

    Heb ik nix aan! Heb wel een PC! 8)

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    denk niet dat die op console komt blizzard en console blizzarz is een pc game maker