‘Virtual Reality’ met de WiiMote

Johnny Chung Lee is een heel handig mannetje. In tijden waar men klaagt over de kwaliteit (en kwantiteit) van Wii games, weet Chung Lee menig gamerhart in ieder geval wél harder te laten kloppen. In één van zijn laatste projecten tovert hij zijn laptop om tot een console die daadwerkelijk de schijn van Virtual Reality op weet te wekken, iets wat stiekem al de hoop en natte droom was voor een ieder die nieuwsgierig was naar wat die ‘Revolution’ nu precies in zou gaan houden. Misschien dat dit project een voorbode is op de verwerkelijking van die droom.

Chung Lee gebruikt de sensorbalk en de Wii afstandsbediening andersom: met de sensorbalk bepaalt hij zijn eigen positie, die de Wii afstandsbediening nu eigenlijk ‘registreert’. Op die manier wordt de positie van de gamer ten opzichte van het scherm bepaald. Dit alles wordt aangestuurd door een programma op zijn laptop. Het complete technische verhaal wil ik jullie onthouden, het filmpje zou genoeg moeten zeggen. Laten we hopen dat Nintendo meekijkt of stiekem zelf al een idee heeft over dit principe.

 1.   
  VanishNL's avatar

  ziet er echt cool uit 😆

 2.   
  Kaassouffl3's avatar

  Hij moet egt zen eigen console maken 🙂

 3.   
  martyntjee's avatar

  HOLY 😮 verzin het maar hoor respect voor hem 😀 zo wil ik wel een wii hebbe 8) kan ie zoiets ook probere met ps3 😆

 4.   
  Rideo Mortem's avatar

  hell fucking yeah, the future is now, zodra dit commercieel wordt gaat t pas echt goed loos. ^^

 5.   
  Rock-in's avatar

  Damn, dit gaat geld verdienen. Als voor de bedenker en helemaal voor Nintendo. Stel je voor een revolutie op het gebied van games en nog redelijk betaalbaar ook. Gecombineerd met de zapper, zal dit een hit gaat worden. ALS Nintendo dit natuurlijk goed oppakt en verder ontwikkelt. Je zou dit ook bijvoorbeeld met de PS3 kunnen, iig al het draadloze. Alleen omdat de Wii echt draadloos bedoelt is, om vrij in de ruimte rond te kunnen (moeten) bewegen, is dit het meest voor de hand liggend voor de Wii. Het zou ook prima samen kunnen gaan met de andere consoles. 😮 🙂

 6.   
  Ranzaap's avatar

  Deze gast is vies geniaal!

 7.   
  johnthebest's avatar

  Kijk en door dit soort mensen komen we steeds dichter bij realistischer gamen 😛

 8.   
  Neolite's avatar

  Gewoon geniaal, En het werkt ook nog gewoon. 😮

 9.   
  Jostii's avatar

  briljant, geniaal 😀 heb er niet genoeg woorden voor dit is egt super, hoe bedenk je zo iets hij is een genie 😀 8) 😆

 10.   
  ThaDreamer's avatar

  Ja het ziet er zeker cool uit, het enige wat niet klopt in dit bericht is dat het niet een wii is wat wordt gebruikt…

  het enige wat van de wii gebruikt wordt is de wii-mote, de rest van de software draait allemaal op een PC. Persoonlijik denk ik dat de wii zelf de kracht niet heeft om dit soort software te kunnen gebruiken, dus ik adviseer de wii gebruikers om zich nog niet teveel te verheugen op deze techniek…

 11.   
  Darkknight's avatar

  😀 nu kunnen de goede schiet games pas echt komen

 12.   
  Alias's avatar

  lijkt me egt een vet idee voor een dikke shooter ofzo 😆 8)

 13.   
  Rhemme's avatar

  martyntjee schreef, "HOLY 😮 verzin het maar hoor respect voor hem 😀 zo wil ik wel een wii hebbe 8) kan ie zoiets ook probere met ps3 😆 "

  Nee, dat kan niet. De SIXAXIS heeft alleen een gyroscopische sensor in zich, maar geen plaatsbepalende. De controller ‘voelt’ dus niet waar hij zich bevindt, maar alleen of hij rechtop, naar links hellend, etc. wordt gehouden.

 14.   
  nielz's avatar

  Rock-in schreef, "Damn, dit gaat geld verdienen. Als voor de bedenker en helemaal voor Nintendo. Stel je voor een revolutie op het gebied van games en nog redelijk betaalbaar ook. Gecombineerd met de zapper, zal dit een hit gaat worden. ALS Nintendo dit natuurlijk goed oppakt en verder ontwikkelt. Je zou dit ook bijvoorbeeld met de PS3 kunnen, iig al het draadloze. Alleen omdat de Wii echt draadloos bedoelt is, om vrij in de ruimte rond te kunnen (moeten) bewegen, is dit het meest voor de hand liggend voor de Wii. Het zou ook prima samen kunnen gaan met de andere consoles. 😮 🙂 "

 15.   
  Mouse's avatar

  OMG 😮 😮 Vette shit 😀

 16.   
  Rock-in's avatar

  Rhemme schreef, "

  ”martyntjee” schreef, "HOLY 😮 verzin het maar hoor respect voor hem 😀 zo wil ik wel een wii hebbe 8) kan ie zoiets ook probere met ps3 😆 "

  Nee, dat kan niet. De SIXAXIS heeft alleen een gyroscopische sensor in zich, maar geen plaatsbepalende. De controller ‘voelt’ dus niet waar hij zich bevindt, maar alleen of hij rechtop, naar links hellend, etc. wordt gehouden."

  Ja, het moet nog veel verder door ontwikkelt worden en idd de Wii is niet krachtig genoeg. Geeft Nintendo nog meer reden om een nieuwe console op de markt te brengen, die echt inhoud heeft. Het brengt iig “virtual reality”-gaming een stuk dichterbij. Het mij erg leuk lijkt met zo’n ding, sniperen. 😛

 17.   
  dodonkey's avatar

  Hekking hell! (raar woord 😕 schoot me zomaar tebinnen 😀 )

  Wat een fukking gaaf concept, dit lijkt me echt zoo vet. 😀

 18.   
  Feyenoordforever's avatar

  Mocht er nog een bedrijf een console willen maken, laat ze dit dan alsjeblieft door ontwikkelen 😀

 19.   
  Tha Duck's avatar

  Ik had het inderdaad niet helemaal helder uitgelegd, ThaDreamer. Bedankt. 😉

 20.   
  COD II owner's avatar

  nintendo gaat dit nu ro rippen eh, inplaats dat hij er geld mee probeerd te verdienen
  😆

 21.   
  bubelss's avatar

  haha omg hoeveel vrije tijd kan een mens hebben nou het doet wel weer blijken heel veel !:P naja het is togh een best leuke uitvinding je moet het maar doen 😛

 22.   
  Ruudjee's avatar

  Damn, diep respect voor deze man.
  Einstein lijkt ineens een stuk minder slim 😆

 23.   
  JonsoN's avatar

  Damn dit is egt een fucking geek… hier heeft ie heel wat uurtjes over nagedacht,,, wel vet:D

 24.   
  Watching you's avatar

  Nice! En nu in de praktijk brengen die zooi!

  ~Watch