Nieuwe details Tomb Raider: Underworld onthuld

Het gerucht omtrent een nieuwe Tomb Raider-game was er eerder deze maand al, maar nu begint het toch echt concrete vormen te krijgen. Het Amerikaanse PLAY magazine heeft namelijk nieuwe details onthuld over Tomb Raider: Underworld.

De game is voorzichtig gepland voor een release eind 2008 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Het geheel speelt zich af na de gebeurtenissen uit Tomb Raider: legend. Underworld wordt, zoals omschreven door het magazine, “pure woman versus wild”.

Ook de technologie zal met zijn tijd mee gaan, want Lara’s voetstappen zullen zichtbaar zijn in de modder en spoelen weg als het regent. Lichamen van dode tegenstanders en overig puin blijft daarnaast altijd op hun plek liggen, zelfs als je een ruimte verlaat. Daarnaast wordt er motion-capture voor Lara ingevoerd om nog soepelere bewegingen toe te voegen, kent de game een nieuw “hybrid lighting model” en worden er nog enkele details toegevoegd, zoals modder dat aan Lara’s knieën blijft plakken maar door de regen afspoelt.

Uiteraard is het wachten op officiële informatie van Eidos of Crystal Dynamics, maar Tomb Raider: Underworld lijkt inmiddels geen gerucht meer.

  1.   
    Alias's avatar

    laat maar komen 8)

  2.   
    klaaskiller's avatar

    kan niet wachten tot die uitkomt 😛 😀

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Zier erg veel belovend uit 8)

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    laat maar snel een demo vast komen 😀

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik hoop dat deze game dan ook ongeveer even lang word als Legend. Precies genoeg actie en avontuur. Anniversary was daar en tegen veel te lang. en soms zelfs saai 😆 😉

  6.   
    Ariose's avatar

    Even lang? Legend was veels te kort!
    Hopelijk word deze game dus een stuk langer. Anniversary was wel een perfecte lengte.

  7.   
    NL Godfather's avatar

    laat maar komen 🙂

  8.   
    Pimkingetje's avatar

    Weer een tomb raider? 😕

  9.   
    dr-salvador's avatar

    zou het niet tof zijn als ie free roaming was en dat je bijv gewoon op je dooie gemakje door een jungle banjert om afentoe een tombe te bezoeken ik zou het wel weten

  10.   
    Gold_Thunder's avatar

    Ariose schreef, "Even lang? Legend was veels te kort!
    Hopelijk word deze game dus een stuk langer. Anniversary was wel een perfecte lengte."

    Klopt, legend was te kort en te makkelijk. Maar had wel een beter verhaal als dat van Anniversary.