Richard Garriott: Tabula Rasa beta was een vergissing

De MMORPG Tabula Rasa is nog niet zo heel lang op de markt, maar ondertussen plaatst Richard Garriott, het creatieve brein achter de game, grote vraagtekens bij de beta van Tabula Rasa. Volgens Garriott was het aanbieden van een open beta in een vroeg ontwikkelstadium een vergissing en zijn veel fans “afgebrand” op een nog niet afgeronde game:

    “I actually think the biggest mistake was made not by the marketing department, but by the development team. We invited too many people into the beta when the game was still too broken; we burned out some quantity of our beta-testers when the game wasn’t yet fun. As we’ve begun to sell the game, the people who hadn’t participated in the beta became our fast early-adopters. And the people who did participate in the beta, we’ve had to go back to and say ‘look, look, we promise: we know it wasn’t fun two months ago, but we fixed all that. Really, come try it again.”

Tabula Rasa is een massively multiplayer online actiegame en plaatst je midden in een epische, intergalactische oorlog. De inzet van de oorlog is het mystieke Logos, bijzondere tekens die in een speciale combinatie spreuken vormen waarmee extreme krachten losgelaten kunnen worden. Aan de ene kant van de oorlog strijden de Bane, een alien ras dat de Logos wil gebruiken om andere beschavingen te onderdrukken. Aan de andere kant vechten de Allied Free Sentients (AFS) om de Logos veilig te stellen en de Bane te stoppen.

Als speler duik je midden in deze heftige oorlog als een soldaat van de AFS. Voorzien van diverse futuristische wapens, krachtige explosieven en de krachten van de Logos moet je de vijand zien te stoppen en het universum weer bevrijden. Gebruik je stealth, slimheid en andere skills om winnend uit de oorlog te komen. Strijd in Player versus Player-gevechten of voeg je bij een clan om in heftige clan wars uit te vechten en in je eentje punten voor jouw clan te verdienen.

Tabula Rasa is op 2 november verschenen voor de PC.

  1.   
    Ramses's avatar

    Ik vond er geen drol aan ๐Ÿ˜ณ

    mijn mening natuurlijk…

  2.   
    TheDude's avatar

    Niet gespeeld, maar ik kan me voorstellen dat er wel grote risico’s aan een beta zitten. Bugs e.d. vallen juist dan erg op en schrikken misschien veel gamers af. We willen allemaal beta’s zien van games, maar o wee als het nog geen 100% perfect spel is…dan wordt het direct afgeschoten.

    Misschien Tabula Rasa maar eens een kans geven, kreeg toch al internationaal gezien goede recensies. ๐Ÿ™‚

  3.   
    Ika Q's avatar

    Ik wil best Tabula Rasa uitproberen. Jammer dat je er weer voor moet betalen. Helaas kun je ook zon Timecard voor 60 dagen doen, maar helaas geld die niet voor Tabula Rasa, jammer ๐Ÿ˜ฅ

  4.   
    Neolite's avatar

    dat je er voor moet betalen is wel jammer, omdat je dan netzo goed WOW kunt gaan spelen ๐Ÿ˜‰