Nieuwe aanwijzingen PC-versie Dead Rising duiken op

Capcom heeft met Dead Rising een mooi spel op de markt weten te zetten, dat goed was voor ruim een miljoen exemplaren. De game scoorde behoorlijk goede recensies en zodoende leek een port niet uit te kunnen blijven. Even dacht men aan een versie voor de PlayStation 3, maar inmiddels lijkt het er sterk op dat het juist de PC is die voorzien zal worden van Dead Rising.

Een Italiaanse distributeur schijnt namelijk zijn mond voorbij te hebben gepraat over een aanstaande PC-versie. Dit is opzich geen vreemde stap van Capcom, aangezien Devil May Cry 4 en Lost Planet ook naar de PC zijn gebracht. Capcom was niet bereikbaar voor enig commentaar.

Dead Rising kan het best worden omschreven als Dawn of the Dead in gamevorm. In het spel sta je in de schoenen van freelance fotograaf Frank West die zich 10 dagen in leven moet zien te houden in een winkelcentrum vol met zombies. De game bestaat vooral uit opdrachten waarbij je mensen moet redden. De talloze zombies maken dit echter tot een behoorlijke opgave. De zombies hoeven in de game niet per se te worden geslasht, maar een weg banen zonder dit te doen zal in sommige gevallen vrijwel onmogelijk zijn.

In de game kan vrijwel elk voorwerp met een beetje creativiteit dienen als wapen. Planken, heggenscharen of etalagemateriaal, het transformeert allemaal in een potentieel moordwapen. Wanneer je meer mensen gered hebt, kom je steeds meer te weten over het ontstaan van de zombiegolf.

Dead Rising is in 2006 verschenen voor de Xbox 360 en zal wellicht ook nog uitgebracht worden voor de PC.

  1.   
    bubelss's avatar

    naja dat is togh alleen maar mooi alles voor de pc 🙂

  2.   
    Watching you's avatar

    Persoonlijk vindt ik dit soort spellen niet echt leuk, maar dit ziet er veelbelovend uit ^_^

    ~Watch

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wooho 8) Fjn dat het spel nu ook ECHT voor de pc komt ik hoop dat de AI veel beter is dan in de 360 versie want de AI overlevende liepen als kippen zonder kop recht op de ondode af . 😕

  4.   
    wout130's avatar

    nou van mij hoeft het niet hoor. lijkt mij echt saai.

  5.   
    Gold_Thunder's avatar

    ”wout130″ schreef, "nou van mij hoeft het niet hoor. lijkt mij echt saai."

    Je hebt echt geen idee waarover je praat man. Heb je demo of de echte game weleens gespeelt… weet je uberhaupt waar het over gaat?