DivX ook terug te vinden op Xbox 360

Slechts enkele dagen geleden kwam het nieuwtje langs dat de PS3 DivX bestanden zal gaan ondersteunen. Microsoft kon natuurlijk niet lang achterblijven en zal mogelijk ook met een DivX-functie komen, zo meldt DivX CEO-man Kevin Hell. Met een dergelijke functie, zouden Xbox 360 bezitters hun eigen filmpjes op hun 360 kunnen zetten en ze zonder enige moeite af kunnen spelen.

Enkele gemodde 360’s kunnen blijkbaar al WMV en zelfs HD WMV bestanden draaien, maar een legale DivX functie zou natuurlijk meer dan welkom zijn. Niet alleen kan de functie leuke momenten voor de gamers opleveren, maar ook de developers kunnen zo hun graantje meepikken tijdens het maken van games. Wanneer en hoe, zijn vragen die vooralsnog onbeantwoord zijn. We houden je op de hoogte over deze functie voor zowel PS3 als Xbox 360.

  1.   
    Aadb's avatar

    Werd wel eens tijd, aangezien divx misschien wel de meest gebruikte codec is en ook van erg goede kwaliteit laat maar komen denk ikdan tijdens de fall update van 4 december.

    tot nu toe kon ik alleen nog maar WMV afspelen via een stream maar zou mooi zijn als ik divx etc nu ook kan afspele dmv een memory stick 😮

  2.   
    Mandamo's avatar

    Een normale, niet gemodde xbox 360 kan ook gewoon WMV en HD-WMV afspelen hoor. 😛 Maar dit is zeker goed nieuws!

  3.   
    MMXX's avatar

    XviD biedt betere kwaliteit voor dezelfde bitrate. Dus ik zou liever ook XviD support zien.

    Koen schreef, "Eindelijk!!! Dan kun je gewoon films op je tv kijken zonder ze op DVD te branden!!!
    (PC -> Windows Media Connect -> Xbox 360 -> TV!) 🙂 "

    Meeste videokaarten hebben een TV-out functie, gewoon een S-video en audio kabel aanleggen. Fullscreen afspelen en klaar ben je.

  4.   
    Koen's avatar

    Eindelijk!!! Dan kun je gewoon films op je tv kijken zonder ze op DVD te branden!!!
    (PC -> Windows Media Connect -> Xbox 360 -> TV!) 🙂

  5.   
    Tom's avatar

    ReFlex schreef, "Een normale, niet gemodde xbox 360 kan ook gewoon WMV en HD-WMV afspelen hoor. 😛 Maar dit is zeker goed nieuws!"

    Echter, zoals al eerder vermeld, kan dat niet zonder het gebruik van een DVD. Met een DivX functie zul je ook zonder DVD of CD films af kunnen spelen.

  6.   
    markh's avatar

    je kan wel gewoon wmv en wmv-hd bestande afspelen op de xbox, gewoon via windows media connect streamen naar je xbox 360 en kijken in 720p

  7.   
    Jarek's avatar

    wel goed nieuws jah