Geen ban meer voor Mass Effect in Singapore

Gisteren wisten we nog te melden dat Mass Effect niet uitgebracht zou worden in Singapore, vanwege een lesbische scène. Blijkbaar was men iets te voorbarig met het bannen van de game, want vandaag is bekend gemaakt dat de game gewoon uitgebracht zal worden in Singapore.

Blijkbaar is men bezig met het ontwikkelen van een verbeterd ratingsysteem voor games, waardoor een game als Mass Effect niet verboden wordt maar het label M18 (voor volwassenen) mee krijgt. Goed nieuws dus voor alle Xbox 360-bezitters en lesbiennes in het Verre Oosten…

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect zal op 23 november verschijnen voor de Xbox 360.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Als die maar hier wel uit komt, dan vind ik alles best 😆

  2.   
    Aquila's avatar

    lol