Zorgt PS3 firmware 2.0 voor defecte consoles?

Net zoals bij releases van nieuwe firmware voor de PSP, is dat ook bij de PlayStation 3 een hele happening. Onlangs is firmware versie 2.0 alweer uitgebracht, die onder andere voor betere muziek en video streaming zorgt en tevens kunnen we in de toekomst DivX- en Xvid-ondersteuning verwachten.

Toch lijkt niet alles geheel volgens plan te lopen, want op diverse forums zijn berichten te lezen van PS3-bezitters die problemen ondervinden na het installeren van de update. De klachten variΓ«ren van een tragere menu-navigatie en langzame downloads tot de ergere problemen zoals games die constant crashen en zelfs consoles die geen enkele disc meer kunnen lezen.


Uiteraard kan de timing van deze klachten gewoon toevallig zijn. Het is immers niet ongebruikelijk dat gebruikers die kort na een update problemen ervaren de nieuwe firmware meteen als schuldige aanwijzen. Sony was niet beschikbaar om op dit voorval te reageren.

 1.   
  TheDude's avatar

  Hij werkt hier gelukkig nog gewoon goed na de update. 8)

 2.   
  Fawaka-W's avatar

  bij mij ook.

 3.   
  ps3 gek's avatar

  Ik vind de update nog steeds wel relaxed. Nog nooit problemen gehad. Hij kan alleen true crime new york (ps2) niet spelen. Ik heb 60gig. Misschien hadden de mensen met problemen wel een 40. 😳

 4.   
  HuMmY-HuMmY's avatar

  na de update is bij mij voor het eerst me PS3 (60G) tijdens PES 2008 vast gelopen, daarna deed ie het weer normaal. misschien toeval.voor de rest werktie prima. maar die PES 2008 blijft happeren, en ik speel het op een full-HD LCD TV.

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dat is schriken zeg maar bij mij werkt alles nog goed (Nog wel) Maar ik denk dat alles toeval is een Update kan toch niet heel je systeem kapot maken πŸ˜›

 6.   
  Cirdan's avatar

  Bij mij is er niks aan de hand. Assassin’s Creed loopt perfect op mijn PS3 dus 8)

 7.   
  Ment@l's avatar

  geen problemen hier 😳

 8.   
  Fawaka-W's avatar

  HuMmY-HuMmY schreef, "na de update is bij mij voor het eerst me PS3 (60G) tijdens PES 2008 vast gelopen, daarna deed ie het weer normaal. misschien toeval.voor de rest werktie prima. maar die PES 2008 blijft happeren, en ik speel het op een full-HD LCD TV. "

  Klopt mijn Pes loopt ook heel vaak vast. maar dat is alleen als ik hem op een niet-HD tv speel.
  Op een hd tv loopt het raar genoeg niet vast.

 9.   
  Redweed's avatar

  Mijn PS3(40 gig) doet het nog perfect na de 2.00 firmware update. Alle spellen doen het, downloads zijn supersnel, en het menu is nog steeds even snel. 8)

 10.   
  nielz's avatar

  niet best als t je ps3 molt ;O

 11.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  ”Cirdan16″ schreef, "Bij mij is er niks aan de hand. Assassin’s Creed loopt perfect op mijn PS3 dus 8) "

  hee gast zit mij niet eens lekker te maken ik moet het spel nog kopen en kan al bijna niet wachten πŸ˜†

 12.   
  Cirdan's avatar

  Gaming4Ever>NL schreef, "

  ”Cirdan16″ schreef, "Bij mij is er niks aan de hand. Assassin’s Creed loopt perfect op mijn PS3 dus 8) "

  hee gast zit mij niet eens lekker te maken ik moet het spel nog kopen en kan al bijna niet wachten πŸ˜† "

  πŸ˜† het is al vanaf vandaag te koop in bijna alle winkels πŸ˜‰

 13.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Cirdan16″]

  ”Gaming4Ever>NL schreef, "[quote=”Cirdan16″ schreef, "Bij mij is er niks aan de hand. Assassin’s Creed loopt perfect op mijn PS3 dus 8) "

  hee gast zit mij niet eens lekker te maken ik moet het spel nog kopen en kan al bijna niet wachten πŸ˜† "

  πŸ˜† het is al vanaf vandaag te koop in bijna alle winkels πŸ˜‰ [/quote]

  JA heb ik gehoord bij somige winkels. Ik heb op de site van bartsmit freerecordshop dixons en dynabyte gekeken maar daar staat ie gepland op 15 november in ik hem hem gepreorderd bij bartsmit in Helmond dus ik moet nog even wachten πŸ™„ Maar is het nou echt wat je ervan heb verwacht? gametrailers gaf het spel een 9.1 en gamespot 9.00 ik had eigelijk hoger verwacht maar ja zij zijn de pro in oordelen 😳

 14.   
  SuperNova's avatar

  Ik heb hem morgen of overmorgen πŸ™‚