Demo Two Worlds op Xbox Live; uitgebreide patch volgt binnenkort

De release van de free-roaming RPG Two Worlds ging eerder dit jaar met nogal wat commotie gepaard. Eerst was er de PC-versie die vrij onverwacht ineens al te koop was en iets later ontstond er veel onduidelijkheid omtrent de releasedatum van de Xbox 360-versie.

Om dit toch wel bijzondere verhaal compleet te maken is er vandaag, twee maanden na de release, alsnog een demo op Xbox Live geplaatst. De demo is 566MB groot en biedt een behoorlijke portie van Two Worlds’ uitgebreide singleplayer wereld om te ontdekken, inclusief diverse quests en monsters om tegen te vechten.

Naast dit demo-nieuws is tevens een nieuwe patch aangekondigd. Dankzij feedback van spelers werkt ontwikkelaar Reality Pump momenteel aan een enorme lijst met tweaks en fixes om de game verder te optimaliseren. De patch wordt “binnenkort” verwacht…

Het verhaal van Two Worlds begint lang, lang geleden waar de kwade Orc en tevens oorlogsgod Azriaal de kop is afgesneden tijdens een brute strijd in de zuidelijke wildernis. De overheersende Orcs in dat gebied moesten zich terugtrekken, aangezien ze geen grote leider meer hadden. Enkele duizenden jaren later is de locatie van Azriaals tombe vooralsnog onbekend, maar daar komt verandering in als de behaarde dwergen op een tempel stuiten. De Orcs razen na deze ontdekking naar de tempel om hun heilskrijger het leven in te blazen om zo opnieuw chaos en verderf te zaaien.

Tegelijkertijd heb je ook nog een lieftallige zus die ooit geplunderd is tijdens een rooftocht in je eigen dorp. Natuurlijk is dit een uitermate goede reden om jou op pad te sturen om tussen al het kwaad door je zus te vinden, hoe vaak we het ook gezien hebben. Echter staan er meerdere keuzes op te wachten en heeft de verhaallijn verschillende wegen. Als speler bepaal je welke route je wilt volgen en kun je met de standaard RPG-ingrediënten je keuzes groots uitpakken. Two Worlds zal als MMORPG gepresenteerd worden waarmee je in een open wereld met duizenden gamers tegelijk kan spelen.

Two Worlds is reeds voor de PC en Xbox 360 verschenen. Een PlayStation 3-versie volgt in het tweede kwartaal van 2008.

  1.   
    Warboy's avatar

    Die ga ik zker checken 😆

  2.   
    Jarek's avatar

    lijkt me echt geen slechte game

  3.   
    WoKingNL's avatar

    nou ik had hem op de release van de 360 en het is eigelijk bestwel houterig en kut ik hoop dat die patch een HELEBOEL fixt. 😕

  4.   
    Gold_Thunder's avatar

    Lol, in die demo kan je niet eens fatsoenlijk lopen… laat staan vechten… Wat een bug spel zeg.