Nieuwe Halo 3 maps onthuld

We zaten er al op te wachten: de eerste informatie over de nieuwe Halo 3 maps. Bungie heeft vandaag drie nieuwe maps onthuld die samen in het eerste map pack komen te zitten: Jodrell Bank, Purple Reign en Vandelay. Bungie heeft bij iedere map een korte beschrijving gegeven.

Jodrell Bank is een grote Team Slayer map met wat extra ruimte voor grote groepen. Purple Reign is een heuvel waarbij spelers in de verte kunnen kijken maar altijd op hun hoede moeten zijn want het uitgebreide stelsel van pilaren en omweggetjes verbergt altijd wel een vijand. Vandelay is perfect voor spelers die Forge vaak gebruiken. De map is heel simpel opgezet en daarmee geeft Bungie de spelers nog meer vrijheid om zelf maps en modes te maken.

Over modes gesproken: Bungie heeft een gametype, dat gemaakt is door een speler in Forge, eruit gepikt en er is een grote kans dat je ‘Jail’, geïnspireerd door de Quake 1 mode, binnenkort kan vinden in het Bungie Favorites menu’tje in Halo 3.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 is 26 september verschenen, exclusief voor de Xbox 360.

  1.   
    LXZ-76's avatar

    VET VET VET KICKE KICKE KICKE

    Wanneer komt die map pack???? 😆 😆 😆

  2.   
    blackzion's avatar

    leuk maar ik vind hetm aar dom dat halo 3 niet uitkomt op ps3 wrm eigenlijk 😕 gewoon omdat het van microsoft is en de xbox360 ook ofwa 😕 😥

  3.   
    BartG's avatar

    blackzion schreef, "leuk maar ik vind hetm aar dom dat halo 3 niet uitkomt op ps3 wrm eigenlijk 😕 gewoon omdat het van microsoft is en de xbox360 ook ofwa 😕 😥 "

    precies je zegt t zelf al 😆 😉

  4.   
    squize me's avatar

    Cool nieuwe maps maar kga een ps3 kope. Das wel jammer dat het niet op ps3 uitkomt. 😥 😥

  5.   
    blackzion's avatar

    BartG schreef, "

    ”blackzion” schreef, "leuk maar ik vind hetm aar dom dat halo 3 niet uitkomt op ps3 wrm eigenlijk 😕 gewoon omdat het van microsoft is en de xbox360 ook ofwa 😕 😥 "

    precies je zegt t zelf al 😆 😉
    "

    da vind ik echt voortrekken van de xbox 360 terwijl 😀 😀 😀 PS3 VEEL BETER IS 😀 😀 😀

  6.   
    Leon 2.0's avatar

    nice 8)

  7.   
    cpt of war's avatar

    da vind ik echt voortrekken van de xbox 360 terwijl PS3 VEEL BETER IS

    hahah de ps3 is niet veel beter de 3box 360 heeft meer geheugen en de ps3 iets meet videokaart
    dus het verschit maar weinig ps3 zuit zo hardt zeg en vooral die prijs

  8.   
    Mick.W's avatar

    blackzion schreef, "

    ”BartG” schreef, "[quote=”blackzion”]leuk maar ik vind hetm aar dom dat halo 3 niet uitkomt op ps3 wrm eigenlijk 😕 gewoon omdat het van microsoft is en de xbox360 ook ofwa 😕 😥 "

    precies je zegt t zelf al 😆 😉
    "

    da vind ik echt voortrekken van de xbox 360 terwijl 😀 😀 😀 PS3 VEEL BETER IS 😀 😀 😀 [/quote]

    @ fanboy
    Als je fanboy bent en fanboy reacties wilt plaatsen ga dan a.u.b. naar een andere site iets van www.ps3fanboy.com ofzoiets. En dat met de xbox voortrekken weet je het niet eens waar je het over hebt.

  9.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    blackzion schreef, "

    ”BartG” schreef, "[quote=”blackzion”]leuk maar ik vind hetm aar dom dat halo 3 niet uitkomt op ps3 wrm eigenlijk 😕 gewoon omdat het van microsoft is en de xbox360 ook ofwa 😕 😥 "

    precies je zegt t zelf al 😆 😉
    "

    da vind ik echt voortrekken van de xbox 360 terwijl 😀 😀 😀 PS3 VEEL BETER IS 😀 😀 😀 [/quote]

    Ben je zo dom ?

  10.   
    Ika Q's avatar

    De Halo-series waren al bij het begin een Xbox-game. Wat maak je dan zo zeker dat het in eens op de ps3 komt(wat eigenlijk nooit gebeurd). Ook zou die komen, dan zouden mensen geen ene bal van weten hoe het hele verhaal is begonnen.

  11.   
    Warboy's avatar

    Alsjeblieft begin nou niet weer over die discusie van PS3 vs 360 we weten het nou wel..
    Cool gata het ook wat kosten die maps of zijn ze zo aardig om het gratis te doen?? 😆

  12.   
    Kilerden's avatar

    yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay

    nieuwe halo 3 maps 😀

    Gr, Kilerden