Rockstar vindt tweede afwijzing Manhunt 2 een ‘setback for video games’

Rockstar vindt de afwijzing van de aangepaste versie van Manhunt 2 door de Briste rating organisatie BBFC een “setback for video games”. Volgens de ontwikkelaar zijn volwassenen slim genoeg om zelf te bepalen of de game door de beugel kan of niet. Door de afwijzing zal de game niet in Engeland uitkomen.

    “We are continuing to appeal the British Board of Film Classification’s (BBFC) decision to deny the edited version of Manhunt 2 an 18+ certificate and thereby ban its release in the United Kingdom. The changes necessary in order to publish the game in Britain are unacceptable to us and represent a setback for video games.

    The BBFC allows adults the freedom to decide for themselves when it comes to horror in movies and we think adults should be similarly allowed to decide for themselves when it comes to horror in video games, such as Manhunt 2,”

aldus Rockstar.

Hier in Nederland zal de game wel gewoon verschijnen, in de originele versie. Vooralsnog is er geen Europese releasedatum vrijgegeven.

De beklemmende sfeer uit het eerste deel dat het koude zweet over je rug liet lopen keert terug, net zoals de stealthy gameplay. Je wilt immers niet gespot worden tijdens je lugubere en gewelddadige moorden, die ditmaal nog intenser en erger in beeld gebracht worden. Het verhaal krijgt een andere wending waardoor je plots in de voeten van Daniel Lamb komt te staan. Onze vriend Daniel is samen met Leo Kasper de enige overlevende na een geheim experiment dat totaal verkeerd is verlopen. The Pickman Project, de organisatie achter dit experiment, zal alles uit de kast halen om te voorkomen dat je de waarheid naar buiten brengt.

Verder zal de versie voor de Nintendo Wii, die speciaal door Rockstar Toronto wordt verzorgd, natuurlijk een heleboel effectieve besturingsmanieren kennen waarmee je je tegenstanders om zal kunnen leggen. Denk aan het doorsnijden van iemands keel met de Wiimote, het doorboren van een ruggengraat met de nunchuck of het wurgen met beide controllers.

Manhunt 2 verschijnt voor de PSP, PS2 en de WIi en komt in Amerika uit op 31 oktober. Er is nog geen releasedatum aangekondigd voor Europa.

  1.   
    gamer07nl's avatar

    Helemaal mee eens. Mensen moeten dit zelf bepalen. Rockstar is idd een Rockstar 8)

  2.   
    LXZ-76's avatar

    gamer07nl schreef, "Helemaal mee eens. Mensen moeten dit zelf bepalen. Rockstar is idd een Rockstar 8) "

    Amen to that.

  3.   
    SjaakSnel's avatar

    Hier in Nederland zal de game wel gewoon verschijnen, in de originele versie. Vooralsnog is er geen Europese releasedatum vrijgegeven.

    Nice:D Holland land of freedom

  4.   
    WoKingNL's avatar

    manunt? 😆 , volgens mij wordt dat gezeur rond manhunt steeds erger

  5.   
    michelvosje's avatar

    WoKingNL schreef, "manunt? 😆 , volgens mij wordt dat gezeur rond manhunt steeds erger"

    Des te meer ik het wil spelen 😛 .

  6.   
    Kostya's avatar

    Word wel al een beetje maf van al die mensen die het te grof vinden weet je koop hem dan niet als je het te grof vindt. maar in Nedeland komt tie wel gewoon uit das wel beter 🙂

  7.   
    r_AW's avatar

    Helemaal mee eens!

  8.   
    Mrn.'s avatar

    Ik ben het helemaal met hen eens 😉 .

  9.   
    Niekolaas's avatar

    Goed punt! 😀

  10.   
    sparten117's avatar

    gamer07nl schreef, "Helemaal mee eens. Mensen moeten dit zelf bepalen. Rockstar is idd een Rockstar 8) "

  11.   
    wa@'s avatar

    Manhunt komt dus tog in nl uit ,Mijn geluk kan niet op 🙂