Eerste trailer Sam & Max Season Two toont weer een absurd avontuur

Ritual Entertainment introduceerde vorig jaar met SiN:Episodes het zogenaamde episodic content: relatief kleine games met een overkoepelende verhaallijn die elkaar relatief snel opvolgen, net als een TV-serie. Valve volgde snel met Half-Life: Episode One, waarvan het vervolg nog niet verschenen is en Telltale games trok een oude franchise van de zolder en maakte van Sam & Max de tot nu toe meest succesvolle episodic content.

Inmiddels is Sam & Max: Season One al een aantal maanden afgelopen en heeft Telltale de tijd gehad om alles eens te bekijken. Wat blijkt: Season One was een groot succes. Groot genoeg om Season Two te maken en die werd gisteren dan ook onthuld. De eerste episode van dit nieuwe seizoen, getiteld Ice Station Santa, is vanaf 9 november via de officiële Telltale-site te downloaden en we krijgen met de zojuist verschenen trailer alvast een voorproefje van dit nieuwe avontuur.

De tweede episode van Sam & Max: Season Two staat gepland voor 11 januari en Telltale heeft aangegeven de resterende drie episodes daarna maandelijks uit te brengen, waardoor dit tweede seizoen in april de grote finale zal beleven. De gameplay en structuur van de games zullen grotendeels gelijk zijn aan die van Season One, de verhalen zullen echter gekker en raarder worden. De gamewereld zal op enkele punten verbeterd worden, op aanraden van zowel de community als eigen medewerkers van Telltale. Verder kondigt de ontwikkelaar aan dat episodic content een heleboel mogelijkheden biedt, die in Season Two uitgeprobeerd gaan worden.

Sam & Max: Season Two verschijnt voor de PC en zal in vijf episodes uitgebracht worden.

  1.   
    TheDude's avatar

    Hehe, blijft grappig. 😀

  2.   
    gappower's avatar

    lijkt me maar een saai game!

  3.   
    Faex's avatar

    WAAR GAAT DEZE GAME EIGELIJK OVER ik snap hem niet 🙁 🙁 😕