Verkoopcijfers Halo 3 beter dan Microsoft’s verwachtingen

Het door Bungie ontwikkelde Halo 3 werd 25 september officieel in de Verenigde Staten op de enorme hype losgelaten en vanzelfsprekend waren de verkoopcijfers dan ook niet mis. Eerder gaf Microsoft aan dat ze op de eerste dag $155 miljoen aan inkomsten verwachtten binnen te slepen. Ter vergelijking: Halo 2 bracht $125 miljoen in het laatje op de eerste verkoopdag. De verkoopcijfers overtreffen de verwachtingen echter feilloos. Op de ”grootste dag in de entertainmentgeschiedenis”, zo beweert Microsoft, is er maar liefst 170 miljoen dollar binnengesleept.

Na de eerste twintig uur na de release werd Halo 3 al door één miljoen Xbox Live gebruikers gespeeld, hetgeen de meest actieve Xbox Live gaming dag in de geschiedenis opleverde, zo meldt Microsoft. Microsoft heeft aan pre-orders alleen al 1.7 miljoen exemplaren moet reserveren voor de Verenigde Staten. Natuurlijk is enorme naamsbekendheid tegenwoordig al voldoende om een kassasucces te zijn, maar Microsoft heeft ook flink geïnvesteerd in marketingcampagnes om twijfelende Xbox 360 bezitters of nieuwkomers over de streep te trekken. De campagne op tv bijvoorbeeld kost Microsoft alleen al 10 miljoen dollar.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 is 26 september verschenen, exclusief voor de Xbox 360.

 1.   
  Neolite's avatar

  170 miljoen, das wel heel erg veel zeg 😮

 2.   
  LXZ-76's avatar

  Ik zag een uurtje geleden op xboxlive, iedereen in mn friendlist is online, en iedereen speelde halo 3. WTF

 3.   
  The Illusionist's avatar

  Dit is alleen al de VS 😮

 4.   
  SjaakSnel's avatar

  Meer omzet dan films op de 1e dag:D

 5.   
  Mandamo's avatar

  ”LXZ-76″ schreef, "Ik zag een uurtje geleden op xboxlive, iedereen in mn friendlist is online, en iedereen speelde halo 3. WTF"

  Hehe, bij mij ook ongeveer zo. 8 friends online, 5 ervan speelden Halo 3.

 6.   
  Gamer_Unlimited's avatar

  Haahah ownage ik heb em ook top spel… waar zijn alle reply’s van ps3 fanboys nu he wanneer de harde feiten boven tafel zijn. 8)

 7.   
  JonsoN's avatar

  tja Halo is een hype, , halo 1 was ook al een gat in de markt 😮

 8.   
  denjaap's avatar

  fuck,ze waren al rijk en nu dit bedrag er nog bij 😳

 9.   
  delta62's avatar

  het was natuurlijk te verwachten

 10.   
  sparten117's avatar

  Jep Halo ftw! 🙂

 11.   
  Aquila's avatar

  WOOOOOWWW!!! 😀 Tis iniedergevalnieterg

 12.   
  Mick.W's avatar

  denjaap schreef, "fuck,ze waren al rijk en nu dit bedrag er nog bij 😳 "

  Waar slaat dit op. Hoezo fuck? Leg mij dat nou eens uit.

 13.   
  Gold_Thunder's avatar

  Mick.W schreef, "

  ”denjaap” schreef, "fuck,ze waren al rijk en nu dit bedrag er nog bij 😳 "

  Waar slaat dit op. Hoezo fuck? Leg mij dat nou eens uit."

  Om te benadrukken dat ze al tyvus rijk waren.

 14.   
  Devin360eu's avatar

  Ik heb besloten halo3 Niet te kopen
  vrienden hebben verteld Dat de singleplayer te kort is
  en De game Het moet hebben van de multiplayer
  Ik leen hem wel is van iemand ofzo ,
  Maar kopen nee

 15.   
  Koen45's avatar

  0wn3d! Halo 3 is gwn de bom zoals ik al zei 😀

  Edit: De singleplayer is inderdaad te kort 😥

 16.   
  touchdown's avatar

  ReFlex schreef, "

  ”LXZ-76″ schreef, "Ik zag een uurtje geleden op xboxlive, iedereen in mn friendlist is online, en iedereen speelde halo 3. WTF"

  Hehe, bij mij ook ongeveer zo. 8 friends online, 5 ervan speelden Halo 3."

  me2 6 friends online 6 waren er halo3 aan het doen ik ga heb deze week een keer halen