Record: Halo 3 alvast 1,5 miloen keer verkocht

Afhankelijk van de plek in de wereld waar je zit heb je iets meer of iets minder dan een dag te gaan voor Halo 3 verschijnt. De gekte en het marketingsoffensief draaien dus op volle toeren en Microsoft laat dan ook graag nog even weten dat de game al meer dan anderhalf miljoen keer gepre-orderd is. Daarmee is Halo 3 de bestverkochte game in pre-order ooit. Het vorige record stond op naam van niemand minder dan Halo 2.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

 1.   
  gamer07nl's avatar

  Dit is en blijft een systemseller voor Microsoft. Nu denk ik ook dat dat ding in Japan gaat verkopen. Jammer dat dit het laatste deel is. Maar ja . aan alles komt een eind.

 2.   
  PaNNa's avatar

  Wat veel :o.

 3.   
  bart_b's avatar

  idd erg veel maarja is ook wel een topgame

 4.   
  Koen's avatar

  Ik zit zelfs te twijfelen om dit spel te kopen 😆 Eerst maar kijken of ie niet enorm tegenvalt 🙂

 5.   
  Ruudjee's avatar

  Nondeknetter, das veel 😮

 6.   
  LXZ-76's avatar

  ik hoop niet dat de game meteen de eerste dag al is uitverkocht.

 7.   
  claafie's avatar

  Ruudjee schreef, "Nondeknetter, das veel :o"

  Nondeknetter 😆 😆 😛 😳 🙄

 8.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  eff op geld w8en 😛

 9.   
  Neolite's avatar

  van die 1.5 miljoen ben ik er dus eentje 😆 😆

 10.   
  Rock-in's avatar

  Danmn, ben benieuwd hoeveel ze er in december verkocht gaan hebben. 😕 😮

 11.   
  delta62's avatar

  zo dat is veel maar ik denk dat er nog veel meer verkocht zullen worden.

 12.   
  denjaap's avatar

  was te denken 😉

 13.   
  Scuderia's avatar

  Inderdaad heel erg veel. Alleen vindt Halo 3x niks.