Analytici bestuderen verkoop Halo 3

Afgaand op GamerMetrics analist Nick Williams zal Halo 3 meer dan vier miljoen keer over de toonbank gaan vóór het eind van oktober. Nog belangrijker voor Microsoft is de toenemende verkoop van Xbox 360 hardware. “De launch van Halo 3 zal alle media-aandacht richting Microsoft trekken en Sony en Nintendo op de achtergrond plaatsen. De rest van de gamesindustrie zal hier ook onder lijden: met de ingang van een nieuw schooljaar zullen veel gamers weinig tijd hebben en zich daardoor slechts focussen op één game. Met Halo 3 is die keuze snel gemaakt, zeker gezien de Live mogelijkheden.”

Volgens Williams zal Halo 3 in de top tien komen van de best verkochte games aller tijden, die nog steeds wordt aangevoerd door Super Mario Bros. 3, met meer dan 18 miljoen verkochte exemplaren. De snelst verkopende Xbox 360 titel tot nu toe is Gears of War met 1,8 miljoen verkochte exemplaren in de eerste twee maanden.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Over de wapens is ook al het een en ander losgelaten. De Brutes zullen voorzien zijn van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen zal zeer moeilijk te beheersen zijn, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 zal natuurlijk een lading nieuwe maps bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer zal de ‘Mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox 360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 zal op 26 september uitgebracht worden voor de Xbox 360.

  1.   
    Chielh's avatar

    huh-uh alsof halo3 een van de beste spellen zal zijn. Ik kan wel andere bedenken die veel en veel hoger op t verlanglijstje staan dan halo.. kom op zeg..

  2.   
    Gerjann's avatar

    moet je kijken wat er allemaal uit komt dit jaar…. dit is egt niet de game van het jaar moet je alleen al kijkuh naar assainscreed call of duty zijn veel beter..vind k dan he 😛

  3.   
    TheDude's avatar

    Tja, een grote groep fans wil het verhaal afgerond zien, dus logisch dat deze game dik zal verkopen. Het ziet er goed uit en is gewoon extreem gehypt. Maar verder heeft het volgens mij weinig echt onderscheidends te bieden. Geen bijzondere grafische kracht, geen wereldschokkende gameplay….

    Goede game, maar wel iets puur voor de fans.

  4.   
    Menno Schellekens's avatar

    analisten… tja, ik geloof wel dat Halo allemaal enge records gaat breken maar of alles en iedereen er onder gaat leiden en dat Nintendo uit het commerciele spotlight wordt geduwd weet ik nog niet 😉

  5.   
    Aquila's avatar

    HEB ER ZIN IN…
    🙂 😀

  6.   
    Mrn.'s avatar

    ik vind dit zobiezo al een k*tgame 😛 !

  7.   
    Fawaka-W's avatar

    Ik vind halo zoizo meer eer krijgen dan het verdient… vroeger (halo1) was het super. online team shooter met voertuigen enz..
    Maar nu heeft eigenlijk elke normale shooter dat wel… Halo niet anders meer. en de besturing ook niet. omdat tegenwoordig elke shooter ook op de console goed werk.

  8.   
    Warboy's avatar

    Halo is misschien niet meer erg orgineel meer maar waarom zouden ze, ze gaan gewoon verder met de gameplay die ze bij de vorige delen ook hadden die was gewoon sterk en simpel 8)

  9.   
    Koen45's avatar

    Chielh schreef, "huh-uh alsof halo3 een van de beste spellen zal zijn. Ik kan wel andere bedenken die veel en veel hoger op t verlanglijstje staan dan halo.. kom op zeg.. "

    Dat zien we dan nog wel op het nieuws 😉