Aantal veranderingen in Manhunt 2 komen aan het licht

Nadat Manhunt 2 in vele landen effectief verboden werd, heeft Rockstar hun game aan moeten passen op vele fronten. Er is altijd wat geheimzinnig gedaan over de veranderingen, maar inmiddels zijn er wat details naar buiten gekomen. Amerikaanse pers heeft zowel de ‘Adult Only’ als de ‘Mature’ versie gespeeld en kwam met een lijstje van aanpassingen.

Ook al was de eerste versie het smerigste spel ooit gezien, de aangepaste game zal nog steeds niet voor doetjes zijn. Het spel is namelijk vrij origineel gebleven. Toch moesten de meest extreme delen veranderd worden in verband met de leeftijdsclassificatie. De scenes met het handmatig verwijderen van de mannelijke geslachtsorganen is bijvoorbeeld geschrapt. Ook zijn andere dodelijke aanvallen visueel veranderd: het beeld zal tijdelijk donkerder of wazig worden.

De beklemmende sfeer uit het eerste deel dat het koude zweet over je rug liet lopen keert terug, net zoals de stealthy gameplay. Je wilt immers niet gespot worden tijdens je lugubere en gewelddadige moorden, die ditmaal nog intenser en erger in beeld gebracht worden. Het verhaal krijgt een andere wending waardoor je plots in de voeten van Daniel Lamb komt te staan. Onze vriend Daniel is samen met Leo Kasper de enige overlevende na een geheim experiment dat totaal verkeerd is verlopen. The Pickman Project, de organisatie achter dit experiment, zal alles uit de kast halen om te voorkomen dat je de waarheid naar buiten brengt.

Verder zal de versie voor de Nintendo Wii, die speciaal door Rockstar Toronto wordt verzorgd, natuurlijk een heleboel effectieve besturingsmanieren kennen waarmee je je tegenstanders om zal kunnen leggen. Denk aan het doorsnijden van iemands keel met de Wiimote, het doorboren van een ruggengraat met de nunchuck of het wurgen met beide controllers.

Manhunt 2 komt in Amerika uit op 31 oktober, er is nog geen releasedatum aangekondigd voor Europa.

 1.   
  Justdoit's avatar

  lolz0r, best wel naaierig maar ook wel goed voor als bijvoorbeeld je broertje van 6 á 7 jaar met je Wii bezig is en dat spel start op xD verder wel een vet spel!

 2.   
  Menno Schellekens's avatar

  om eerlijk te zijn heb ik niet de behoefte om geslachtsdelen van mannen af te rukken maar dat zal wel aan mij liggen 😆

 3.   
  Bello 2185's avatar

  EXP.menno schreef, "om eerlijk te zijn heb ik niet de behoefte om geslachtsdelen van mannen af te rukken maar dat zal wel aan mij liggen 😆 "

  HAHA lol 😆

 4.   
  Dawn's avatar

  Deze game wil ik zeer nog wel eens spelen :).
  Wachten tot hij uitkomt :).

 5.   
  Design's avatar

  EXP.menno schreef, "om eerlijk te zijn heb ik niet de behoefte om geslachtsdelen van mannen af te rukken 😆 "

  Agree. 😮

 6.   
  michelvosje's avatar

  Hoe meer gezeik over een spel hoe eerder ik het wil spelen :P. Maar als er echt van die dingen in komen zoals de ballen van een man er af rukken… dan ga ik toch wel twijfelen :o.

 7.   
  Uchiha linkz's avatar

  gwn afwachten en zien hoe het gaat verloopen 😀

 8.   
  Remmie!'s avatar

  ik heb m gekocht op zo’n site voor mn Wii 🙂 8)