PC-versie Dead Rising mogelijk in ontwikkeling

Capcom heeft met Dead Rising een mooi spel op de markt weten te zetten, dat goed was voor ruim een miljoen exemplaren. De game scoorde behoorlijk goede recensies en zodoende leek een port niet uit te kunnen blijven. Even dacht men aan een versie voor de PlayStation 3, maar inmiddels lijkt het er sterk op dat het juist de PC is die voorzien zal worden van Dead Rising.

De Scandinavische uitgever Pan Vision plaatste onlangs Dead Rising voor de PC op haar lijst, met een releasedatum van 28 september. Even later werd deze datum weer weg gehaald, maar volgens de uitgever zal de PC-versie in elk geval dit jaar nog in de winkels komen te liggen.

Dead Rising kan het best worden omschreven als Dawn of the Dead in gamevorm. In het spel sta je in de schoenen van freelance fotograaf Frank West die zich 10 dagen in leven moet zien te houden in een winkelcentrum vol met zombies. De game bestaat vooral uit opdrachten waarbij je mensen moet redden. De talloze zombies maken dit echter tot een behoorlijke opgave. De zombies hoeven in de game niet per se te worden geslasht, maar een weg banen zonder dit te doen zal in sommige gevallen vrijwel onmogelijk zijn.

In de game kan vrijwel elk voorwerp met een beetje creativiteit dienen als wapen. Planken, heggenscharen of etalagemateriaal, het transformeert allemaal in een potentieel moordwapen. Wanneer je meer mensen gered hebt, kom je steeds meer te weten over het ontstaan van de zombiegolf.

Dead Rising is in 2006 verschenen voor de Xbox 360 en zal dit jaar wellicht ook nog uitgebracht worden voor de PC.

 1.   
  Verbeemen's avatar

  Tof er moet toch 1 iemand reageeren ๐Ÿ˜›

 2.   
  Remmie!'s avatar

  owh yeh ๐Ÿ˜€ Dat was het niews wat mijn dag goed ging maken 8)

 3.   
  Tommy6769's avatar

  heb em al op de xdoox 360 ๐Ÿ˜›

 4.   
  Dawn's avatar

  Het zou wel tof zijn voor de PC , echt ideale game als je in een donkere kamer zit :).

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  YES YES YES ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ik wou al speacial een Xbox360 kopen voor deze game want deze game is echt BAD ASS deze moet ik echt hebben ๐Ÿ˜› Dit is het best nieuws voor mijn van vandaag

 6.   
  Broodbeleg's avatar

  Ben benieuwd, lijkt me leuk. ๐Ÿ™‚

 7.   
  spysiem's avatar

  Als je ze maar met LP’s kan bekogelen vind ik alles best :)!

 8.   
  Remmie!'s avatar

  spysiem schreef, "Als je ze maar met LP’s kan bekogelen vind ik alles best :)!"

  heb leukere dingen gevonden in de demo op de 360. Zoals een skateboard , winkelwagen ,golfclub 8)