Pro Evolution Soccer 2008 meer licenties dan voorheen

Pro Evolution Soccer 2008 zal dit jaar weer een hele lading licenties bevatten, waaronder ook een aardig stel nieuwe. Zo zijn onder andere Newcastle, Tottenham, RSC Anderlecht toegevoegd aan het clubs arsenaal, maar ook internationale teams als Brazilië, Portugal, Griekenland, Schotland en Ierland zullen van de partij zijn dit jaar. Pro Evolution Soccer 2008 bevat in totaal meer dan drieduizend speler licenties verdeeld over meer dan tweehondervijftig teams.

    “Konami has worked hard to bolster the number of licensed clubs in PES 2008, and the new additions represent a huge step forward for the series,” aldus Konami. “We listen very closely to what people want from the series, and hope these new additions further extend PES 2008’s reputation within both die-hard football fans and newcomers alike.”


In Pro Evolution Soccer 2008 zullen verdedigers meer gaan samenwerken dan ooit om aanvallende spelers tegen te houden, door bijvoorbeeld ruimtes beter te dichten en het afblokken van aanvallen. Daarnaast zal de passing en balcontrole verbeterd worden, waarbij Konami meldde dat ‘close control’ van de bal ook flink aangepakt wordt. Het dribbelen met de bal en andere subtiele bewegingen zullen eveneens geoptimaliseerd worden. Ten slotte worden de spelhervattingen aangepast, waarbij je straks volledige controle krijgt over het ‘muurtje’ dat je wilt gebruiken en ook offensieve spelhervattingen zullen meer mogelijkheden krijgen. Niet geheel verrassend zal Konami de game op de Xbox 360 en PlayStation 3 grafisch ook een extra impuls geven, met volledige gezichtsanimaties en nog meer realisme in de beweging van de kleding als spelers over het veld rennen.

Pro Evolution Soccer 2008 wordt momenteel ontwikkeld voor de PC, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2, PSP en Nintendo DS en zal ergens in de herfst van dit jaar in Europa uitgebracht worden.

  1.   
    Gerjann's avatar

    vind fifa toch altijd nog beter maar grafish ziet pro evolution er beter uit 🙂

  2.   
    Design's avatar

    Pro Evolution Soccer 2008 bevat in totaal meer dan drieduizend speler licenties verdeeld over meer dan tweehondervijftig teams.

    Dit komt nog niet eens in de buurt van Fifa. Fifa heeft meer dan 600 teams en 15.000 spelers in licentie.

    @GerJan
    PES ziet er beter uit dan Fifa? Haha sure, dream on. Ok de gameplay is beter, maar de grafics, no way!

  3.   
    FableFreak's avatar

    fifa is gewoon beter laat ze dat bij konami maar gewoon toegeven

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    EWAUWAHWAUHWAUAWHUHUWAUWHAUHAWUWHAUWAHWAUHWAUHUAHWUWAHHAAHHAA FIFA BETER!! WAUHWAUWAHUWAHWUAHUWAH AAHH ME BUIK…

    ok ff seri nu..
    fifa… komop man zo een simpel gaar spelletje… ok ze hebben allemaal licentie. maar wat heb je eraan als elke speler toch het zelfde speelt.. en je niet eens goed je spelers kan trainen.. niet je eigen team maken.
    en fifa heeft bijna alles letterlijk uit PES gejat.. laag… zoals : edit mode, career mode, weinig balkjes (tijdens vrijetrap enz) zelfs de complete engine van pes 5 !!

    nee geef mij maar PES, lekker moeilijk, realisitsch en speelt goddelijk. en dat is waar een voetbal game om gaat!

  5.   
    mastertje's avatar

    PES 6 ziet het er zelfde uit als FIFA 2001 !!

    FIFA is gewoon beter dan PES.

    ok voor Gameplay moet je bij PES zijn maar gewoon om met je vrienden te gamen moet je FIFA hebben en het blijft langer leuk dan PES en bij FIFA is alles compleet bij een competitie blijkbaar niet bij PES want daar zat Newcastle en de Spurs niet bij.

  6.   
    delta62's avatar

    mastertje schreef, "PES 6 ziet het er zelfde uit als FIFA 2001 !!

    FIFA is gewoon beter dan PES.

    ok voor Gameplay moet je bij PES zijn maar gewoon om met je vrienden te gamen moet je FIFA hebben en het blijft langer leuk dan PES en bij FIFA is alles compleet bij een competitie blijkbaar niet bij PES want daar zat Newcastle en de Spurs niet bij."

    alle andere teams van de engelse competitie zaten er ook niet in slaat nergens op vindt ik.

    bij pes zitten weinig teams en dat is niet goed

  7.   
    Paolo's avatar

    On topic blijven hè, smaken verschillen. 😉

  8.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Koop ze gewoon alle 2, dan heb je geen gezeik.

  9.   
    Gerjann's avatar

    grafisch is fifa nix ziet elk jaar weinig verandering in dusz..

  10.   
    Gerjann's avatar

    maar vind fifa altijd nog beter dan pro evulution

  11.   
    Darkknight's avatar

    fifa in graphics wel beter maar kwa gameplay is deze game top 😉

  12.   
    Xbox063's avatar

    Fifa is toch geen zak aan man..Iedere vrije trap gaat erin, je loopt rustig door de verdediging welk niveau je ook speelt en niemand die je aanpakt. Pes is veel mooier man, en realistischer. Fifa klopt voor geen meter..Als de CPU-verdediging(achterin) de bal heeft lopen ze maar rondjes met de bal, ze bouwen niet op en klungelen maar wat raak. Bij pes kunnen ze tenminste nog eens opbouwen.
    En fifa mist Dynamiek

  13.   
    Madmoody's avatar

    Ik heb Fifa 08 en de demo van PES 2008 nu. Maar wat een aanfluiting is Fifa 08 zeg! Ik speel nu al vaker de demo van PES 2008 dan Fifa 08. Het is gewoon een upgrade van Fifa 07. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me behoorlijk bekocht voel! 👿

    PES 2008 loopt veel soepeler dan Fifa 08 (hapert op de pc);
    PES 2008 ziet er grafisch echt wel beter uit dan de graphics van Fifa 08;
    PES 2008 heeft een gameplay die veel beter is dan Fifa 08.

    Ik weet nu al dat PES 2008 voor mij DE voetbalgame wordt.