Metroid Prime 3 verkoopt in de VS beter dan Bioshock

Metroid Prime 3 voor de Wii verkoopt in de VS beter dan Bioshock voor de 360 en PC. Metroid wist in zijn eerste week al 400.000 keer over de toonbank te glijden en zo Bioshock van zijn troon te stoten.

Oftewel shock and awe: Nintendo fans kopen graag Metroid games. Heel graag zelfs. Dit is ook positief voor Wii gamers in het algemeen: het feit dat een FPS die de Cooking Mama’s en sportieve papa’s op deze wereld niet aanspreekt maar toch zoveel kan verkopen is alleen maar een positief signaal voor grote uitgevers die zich hopelijk realiseren dat er ook op de Wii een markt is voor intensieve en ingewikkelde games.

Samus Aran keert terug in Metroid Prime 3: Corruption voor de Nintendo Wii. Uiteraard maakt de game volop gebruik van de Wiimote en de Nunchuck, aangezien het gehele richtsysteem gebaseerd is op de motion sensor. Want er zal zeker wat geknald worden in deze nieuwe action/adventure. Sector Zero van de basis van de Galactic Federation is namelijk doelwit van een stel Space Pirates, en Samus moet de powercentrale van het ruimtestation opnieuw opstarten om de afweersystemen te activeren. De Pirates worden echter geleid door Dark Samus en ze gaan op plundertocht over vele planeten om aldaar Phazon-zaad uit te strooien, om de planeet te corrumperen en uiteindelijk over te nemen. Uiteraard moet jij als Samus een heel trits planeten verkennen en deze zaden vernietigen…

Metroid Prime 3: Corruption zal in Europa op 26 oktober verschijnen, we zullen zien of hij hier ook zo populair wordt…

 1.   
  Ariose's avatar

  Vind je het gek, dit is een van de weinige echte topgames op het moment voor de Wii, voor de 360/PC komen er nog veel aan de komende tijd of zijn er al.

 2.   
  touchdown's avatar

  Ariose schreef, "Vind je het gek, dit is een van de weinige echte topgames op het moment voor de Wii, voor de 360/PC komen er nog veel aan de komende tijd of zijn er al."

  idd er zijn veel wii’s verkocht en als er dan 1 goed spel voor komt gaan de meeste hem (lijkt mij) hem dan ook halen

 3.   
  GraveDevil's avatar

  Moeten hun weten waar ze hun geld aan uitgeven.. Persoonlijk zal ik voor Bioshock gaan, maar wie ben ik (behalve Nintendo-hater :P)

 4.   
  johan2's avatar

  GraveDevil schreef, "Moeten hun weten waar ze hun geld aan uitgeven.. Persoonlijk zal ik voor Bioshock gaan, maar wie ben ik (behalve Nintendo-hater :P)"

  dat weet ik niet ๐Ÿ˜›

 5.   
  FableFreak's avatar

  what the f*ck??

 6.   
  denjaap's avatar

  LOL !!

 7.   
  Fawaka-W's avatar

  Ariose schreef, "Vind je het gek, dit is een van de weinige echte topgames op het moment voor de Wii, voor de 360/PC komen er nog veel aan de komende tijd of zijn er al."

  Ik vind dit zo een rare opmerking man…

  Op de Wii zijn genoeg leuke games gekomen die scores als 8+ hebben gekregen.. in Europa mischien niet maar in usa en japan komen er bijna 3x zoveel Wiigames uit als hier.
  games als onepiece naruto ipo ect zijn allemaal toppers die op de Wii zijn uitgekomen…
  sterker nog.. ik heb ff gekeken he
  Het aantal topgames van de Wii deze kwartaal (onder top game versta ik 80+) zijn er 9 en op de xbox360 zijn het er 4…
  meer dan 2x zoveel.
  En k vind het geen excuus dat de game goed verkoopt omdat er geen andere goede games zijn ?? MP is een game waar je gewoon van moet houden of niet.. ik zelf ben een GROOT nintendo fan.. maar heb zelf een hekel aan MP.

 8.   
  Ariose's avatar

  Lol wat doe jij raar ๐Ÿ˜› Helemaal gekwetst lijk je wel door mijn opmerking. Tevens kan ik in Amerika maar 2 echte topgames noemen op de Wii, Paper Mario en Metroid. De rest van de naar mijn mening goede games zijn van de virtual console. Maar jij word dus blij van alle touwtje spring games of paardje rijden?

 9.   
  Fawaka-W's avatar

  Ariose schreef, "Lol wat doe jij raar ๐Ÿ˜› Helemaal gekwetst lijk je wel door mijn opmerking. Tevens kan ik in Amerika maar 2 echte topgames noemen op de Wii, Paper Mario en Metroid. De rest van de naar mijn mening goede games zijn van de virtual console. Maar jij word dus blij van alle touwtje spring games of paardje rijden?"

  Is er een touwtje spring game op de Wii dan ? zoja informeer me ff daarover ik word daar idd erg blij van! ๐Ÿ˜€
  en Paardrijden vond k wel vet in zelda ja werd daar idd ook blij van ๐Ÿ˜€

 10.   
  Uchiha linkz's avatar

  wieriemaster schreef, "

  ”Ariose” schreef, "Lol wat doe jij raar ๐Ÿ˜› Helemaal gekwetst lijk je wel door mijn opmerking. Tevens kan ik in Amerika maar 2 echte topgames noemen op de Wii, Paper Mario en Metroid. De rest van de naar mijn mening goede games zijn van de virtual console. Maar jij word dus blij van alle touwtje spring games of paardje rijden?"

  Is er een touwtje spring game op de Wii dan ? zoja informeer me ff daarover ik word daar idd erg blij van! ๐Ÿ˜€
  en Paardrijden vond k wel vet in zelda ja werd daar idd ook blij van ๐Ÿ˜€ "

  ben helemaal met je eens ๐Ÿ˜€ heb jij naruto shipuuden op de wii ?
  ๐Ÿ˜€