PC- en Xbox 360-versies van Haze laten nog wat langer op zich wachten

Ontwikkelaar Free Radical Design, bekend van games als Second Sight en Timesplitters, werkt momenteel hard aan een nieuwe next-gen shooter, getiteld Haze. In deze actievolle game mag jij als Jake Carpenter strijden voor de goede zaak. Haze zal een timed exclusive zijn, wat inhoudt dat de PS3-launch eerder is dan die van de PC en de 360. In een releaseoverzicht dat Ubisoft voor de zomer vrijgaf, stond de PlayStation 3-versie van Haze genoteerd voor 23 november, terwijl de PC- en Xbox 360-edities slechts een week later de winkelschappen zouden bereiken, op de dertigste november. Die informatie bleek echter onjuist en het is tot nu toe onduidelijk op welk moment de PC- en Xbox 360-versies dan wel zullen gaan verschijnen.

Het lijkt er echter op dat dat nog een aardige tijd kan gaan duren, aangezien Ubisoft en Free Radical hebben laten weten dat ze zich eerst volledig op de PlayStation 3-versie storten, en zich daarna pas op de andere versies toeleggen. Het zit er dus dik in dat men pas na de kerst weer aan de slag gaat met die games, waardoor een release ergens ver in 2008 het realistischt klinkt. Voorlopig is de PlayStation 3 dus nog het enige platform waarop Haze zal gaan verschijnen.


Haze speelt zich af in het jaar 2048, een tijd waarin het bedrijf Mantel Global Industries de touwtjes van de wereldeconomie in handen heeft. Jij speelt Jake Carpenter, een soldaat van het leger van Mantel en je vindt uitdaging en voldoening in het vechten voor een goede zaak. Dankzij hun grote arsenaal aan voertuigen, dodelijke wapens en bio-medische ondersteuning zijn de soldaten van het Mantel Army gevreesd door terroristen, dictators en politieke vijanden van Mantel. Meest gevreesd wordt het goedje Nectar, wat van iedere soldaat een dodelijke moordmachine maakt. Het heeft echter ook zijn keerzijde.

Jouw gevecht begint in een door de oorlog verscheurd land in Zuid Amerika, waar je het opneemt tegen een gevaarlijke rebellen factie, genaamd The Promised Hand. In het begin lijkt alles vrij goed te verlopen, maar al snel nemen de zaken een bijzondere wending…

Lees ook onze uitgebreide preview!

Haze zal op 23 november uitgebracht worden voor de PlayStation 3. De versies voor de PC en Xbox 360 volgen later.

 1.   
  Darkknight's avatar

  dan maar niet kope ๐Ÿ˜•

 2.   
  FableFreak's avatar

  dit spel lijkt me echt bagger

 3.   
  Design's avatar

  FableFreak schreef, "dit spel lijkt me echt bagger"

  .. maar dat is het niet.
  Anyway, spijtig dat die uitgesteld is.

 4.   
  GraveDevil's avatar

  Darkknight schreef, "dan maar niet kope ๐Ÿ˜• "

  me 2

 5.   
  Tommy6769's avatar

  domme keuze als je het mij vraagt

 6.   
  Aftershock's avatar

  niet kopen omdat ie later uitkomt? ๐Ÿ˜‰ ik koop ‘m anyway, Haze lijkt mij toch veel vetter dan Crysis.