Nederland eerste land in Europa dat Manhunt 2 niet verbied

De ogen van de vaste kijkers Manhunt 2-gate over de hele wereld zijn gericht op liberaal Nederland. De minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, heeft namelijk bekend gemaakt dat Manhunt 2 in Nederland niet verboden zal worden. Volgens minister Hirsch Ballin is dit juridisch niet mogelijk.

De minister van Justitie kreeg Kamervragen over de verschijning van het spel Manhunt 2 in Nederland. De inhoud van het spel zou te sadistisch zijn volgens PvdA-kamerlid Jeroen Dijsselbloem.

Minister Hirsch Ballin heeft daarop geantwoord dat de Nederlandse wet geen instrumenten heeft om verschijning van een spel te verhinderen. Dit kan alleen wanneer de inhoud illegaal is. De enige maatregel die wel wordt toegestaan is het toekennen van een leeftijdsgrens.

Hirsch Ballin deelt echter dezelfde wens als Dijsselbloem om extreem gewelddadige games te weren, maar wijst erop dat daarvoor een gezamenlijke aanpak voor nodig is. Via regelvorming van de EU zouden extreem gewelddadige games verboden kunnen worden.

Met dit antwoord wordt groen licht gegeven voor de ongecensureerde release van Manhunt 2 in Nederland. Hiermee zijn wij de eerste in Europa. Duitsland en Ierland hebben de game al verboden. Wij zijn zeer benieuwd naar de reactie van Rockstar.


Ernst Hirsch Ballin
Minister van Justitie

  1.   
    FlameZ's avatar

    Nu Belgรฏe nog :D.

  2.   
    Lasso's avatar

    Where the f*ck you from? 8)

  3.   
    GraveDevil's avatar

    Nou, beter toch? Die duitsers staan alles te verbieden: Groen bloed, zitten in plaats van doodliggen enzovoort.

  4.   
    Koen's avatar

    Wanneer ik mag stemmen doe ik dat op deze gast ๐Ÿ˜†

  5.   
    Design's avatar

    Wij zijn zeer benieuwd naar de reactie van Rockstar.

    Vanaf nu 50% korting op alle Rockstar-games in Nederland?
    8)

  6.   
    Syappie's avatar

    Holland, Holland, Holland rules the waves? neee, Games ๐Ÿ˜›

  7.   
    SjaakSnel's avatar

    Eindelijk gaan we Amerika niet achterna. Games zijn kunst.:P

  8.   
    Sacul's avatar

    Mooi land hรจ, dat Nederland. Niet zo moeilijk doen om dit soort dingen ๐Ÿ™‚

  9.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Sacul schreef, "Mooi land hรจ, dat Nederland. Niet zo moeilijk doen om dit soort dingen ๐Ÿ™‚ "

    Wat je zegt 8) maar ik denk dat Nederland nog nooit problemen met jongeren heeft gehad zoals agresie. Wat in Amerika wel het geval was zijn er al diverse mensen omgekomen door agresie van games. Maar ik heb Manhunt Nog nooit gespeeld is het dan echt zo erg wat voor gruwlijke dingen je kunt doen ik die game anders moet ik hem zeker halen. ๐Ÿ˜‰

  10.   
    Bumshakalakabum's avatar

    How how lads.. sorry dat ik nu jullie blijdschap een beetje verpest: Maar Nederland is ook goed op weg om games te gaan verbieden/bannen.. neem die Jeroen Dijselbloem, das ongv. zo’n zelfde typetje als Jack Thompson. Dus schrik er niet van als over een jaar of zelf paar maanden.. dat de PvDa Jeroen gelijk geven (dat dus games slecht invloed hebben voor de consumenten) en ook anti game luitjes worden zoals heel Duitsland op dit moment is ๐Ÿ™

  11.   
    FableFreak's avatar

    jezus wat een gezeik allemaal zeg over dat spellen verboden moeten worden enzo … normale mensen worden niet aggeressief van games en wat maakt het uit dat je geweld ziet ik begrijp er niks van hoor ๐Ÿ˜• en als er zoooo veel gezeik is dan zou ik als ik rockstar was het spel stop zetten want als het in zo veel landen verboden wordt dan verdienen ze er toch niks aan ๐Ÿ˜• ik ken het spel niet maar ik zou het toch serieus overwegen als ik rockstar was, en je moet mensen zo bruut mogelijk vermoorden, waar slaat dat op trouwens ik zou het niet erg vinden als het overal verboden wordt ๐Ÿ˜•

  12.   
    Mandamo's avatar

    Lasso schreef, "Where the f*ck you from? 8) "

    I’m from Holland! 8) Stom nummer eigenlijk..

  13.   
    MauriceV's avatar

    Lang leve holland ๐Ÿ˜†

  14.   
    Cirdan's avatar

    Bumshakalakabum schreef, "How how lads.. sorry dat ik nu jullie blijdschap een beetje verpest: Maar Nederland is ook goed op weg om games te gaan verbieden/bannen.. neem die Jeroen Dijselbloem, das ongv. zo’n zelfde typetje als Jack Thompson. Dus schrik er niet van als over een jaar of zelf paar maanden.. dat de PvDa Jeroen gelijk geven (dat dus games slecht invloed hebben voor de consumenten) en ook anti game luitjes worden zoals heel Duitsland op dit moment is ๐Ÿ™ "

    we moeten maar afwachten.

  15.   
    Darkknight's avatar

    hollanda si si ๐Ÿ˜€

  16.   
    Uchiha linkz's avatar

    Lang leve holland,nu alleen belgie nog ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜€

  17.   
    0wNzoR's avatar

    mensen wij leve gwn in het beste land van de wereld ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ allus mag gwn en nix wordt sjow wat verboden ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

  18.   
    GraveDevil's avatar

    FableFreak schreef, "jezus wat een gezeik allemaal zeg over dat spellen verboden moeten worden enzo … normale mensen worden niet aggeressief van games en wat maakt het uit dat je geweld ziet ik begrijp er niks van hoor ๐Ÿ˜• en als er zoooo veel gezeik is dan zou ik als ik rockstar was het spel stop zetten want als het in zo veel landen verboden wordt dan verdienen ze er toch niks aan ๐Ÿ˜• ik ken het spel niet maar ik zou het toch serieus overwegen als ik rockstar was, en je moet mensen zo bruut mogelijk vermoorden, waar slaat dat op trouwens ik zou het niet erg vinden als het overal verboden wordt ๐Ÿ˜• "

    Ben je gek geworden ofzo? Straks gaan ze Mario ook nog verbieden als iedereen er zo over denkt.

  19.   
    LXZ-76's avatar

    Koen schreef, "Wanneer ik mag stemmen doe ik dat op deze gast ๐Ÿ˜† "

    Hoezo? er staat tog duidelijk dat hij geweldadige games wil verbieden via de EU, dat is net zo erg.
    Wat hier is gebeurd is alleen maar uitstel.