Wii scheurt de Xbox 360 voorbij

Het moment is gekomen: de Nintendo Wii is volgens VGChartz.com de Xbox 360 qua installed base gepasseerd. De console deed er niet lang over: de Wii is 17 november 2006 uitgekomen, niet lang daarna in Japan en op 8 december 2006 hier in Europa. Sinds zijn release heeft de Wii altijd op nummer รฉรฉn gestaan qua hardware- en software-verkopen op maandelijkse basis. Wat betreft de totale installed base liggen de Wii en de Xbox 360 ver achter de handhelds en de PS2: er zijn 22 miljoen PSP’s verkocht, 50 miljoen DS’en en ruim 100 miljoen PS2’s

De meeste Wii’s staan geparkeerd in Amerika: volgens VGChartz.com staan er al ruim 4.2 miljoen Wii’s in de Verenigde Staten, 3.5 miljoen in Japan en bijna 3 miljoen in Europa en overige landen. Dat is net als de PS3 redelijk gelijk verdeeld (1.9/1.1/1) en in tegenstelling tot de X360 (6.8/0.4/3.3), waarbij er een duidelijke focus ligt op Amerika en de Japanners het weigeren te kopen. Houd daarbij rekening met het feit dat de Xbox 360 ongeveer 2 keer zo lang uit is, vergeleken met de Wii en de PS3. De PS3 doet het niet heel veel slechter dan de 360 in zijn eerste zomer.

En de Wii is nog lang niet uitgegroeid. De verkoopcijfers op wekelijkse basis verschilden in juni (de cijfers van juli zijn nog niet binnen) niet met de eerste maanden na de lancering van Nintendo’s console. Dit komt waarschijnelijk door de nieuwe, gigantische groep ‘casual gamers’ die de ‘buzz’ langzaam verspreiden.

Over de nabije toekomst hoeft Nintendo zich geen zorgen te maken: met Metroid Prime 3, Super Mario Galaxy en Super Smash Bros Brawl (in Amerika nog in 2007, voor Europa onbekend) heeft Nintendo grote publiekstrekkers klaar staan dit najaar.

 1.   
  BKiller's avatar

  Nintendo rulezzzzzz 8) 8) 8) 8) 8)

 2.   
  bubelss's avatar

  hoe kan dat nouw weer ?? :O

 3.   
  arie de beuker's avatar

  nintendo power!

 4.   
  delta62's avatar

  360 is vetter

 5.   
  Bello 2185's avatar

  ”delta62″ schreef, "360 is vetter"

  CKER! 8)

 6.   
  )GN(-Erik's avatar

  VVVVRRRRRROOOOOOEEEEEEEMMMMMMMMMMM!!!!!!!! MZZL XBOXJES!! hahah dat zegt een WII ๐Ÿ˜›

 7.   
  Peter Stout's avatar

  Goochelen met cijfers noemen ze dat. ๐Ÿ˜†

 8.   
  firro's avatar

  PS3 is gewoon te duur..

 9.   
  Mrn.'s avatar

  ”delta62″ schreef, "360 is vetter"

  Whaa denk je dat echt ๐Ÿ˜› .

 10.   
  Mrn.'s avatar

  firro schreef, "PS3 is gewoon te duur.. "

  Jammer genoeg voor sommige lui wel.

 11.   
  GraveDevil's avatar

  Gek hรฉ? Tot 2009 kunnen ze niet genoeg produceren, dus als ze ineens met het dubbele aantal aankomen verkoopt het idd beter dan de xbox omdat er naar de wii veel meer vraag is omdat de productie veel te laag licht. Als je rondvraagt welke console vetter is zegt meerendeel xbox360 omdat je met de wii niet egt kan gamen, shooters is er niet op te spelen want dat ben je na een paar uur al zat en als je dat op de xbox doet kun je een hele dag door spelen. De wii is wel leuker met een stel maten ofzo, maar het party game genre is ook zowat helemaal uitgemolken dus over een tijdje is dat ook niks meer.

 12.   
  N360Gamer's avatar

  ”delta62″ schreef, "360 is vetter"

  Nah, ik heb ze beide en voor hardcore games zou ik voor de 360 gaan en voor de fun en lol met wat vrienden (niet dat je dat met de 360 niet kan hebben, maar dan moeten je vrienden ook een beetje hardcore gamer zijn) ga je voor de wii. Sorry voor de sony fans, maar ik ben meer voorstander van MC en Nintendo. De wii verkoopt zo goed doordat het brede publiek word aangesproken, zelf mijn opa en oma willen er een kopen ๐Ÿ˜ฎ .

 13.   
  Gold_Thunder's avatar

  Wii is echt voor de non-gamer. Daarom verkoopt ie ook zo goed.

 14.   
  Darkknight's avatar

  nu het internet nog niet dat ze daar waarscheinlijk overheen gaan komen maar echt goed nieuws voor nintendo ik heb al tijd een nintendo gekocht als er een nieuwe release was maar nu heb ik een xbox 360 en daar ben ik trots op ๐Ÿ˜€

 15.   
  FableFreak's avatar

  wii zuigt x360 ownt

 16.   
  fr0zen Flame.'s avatar

  Terwijl de xbox 360 harder is!

 17.   
  BKiller's avatar

  FableFreak schreef, "wii zuigt x360 ownt"

  NOT…Xdoos Zuigt vergeleken bij wii maar PS3 is helemaal KUT. 8)

 18.   
  denjaap's avatar

  niintendo en 360 owned alles 8)

 19.   
  Uchiha linkz's avatar

  wii60 mannen wii60 lol ze zijn allebei goed hoewel ik een nintendo POWAH FAN BEN ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜€

 20.   
  Vinstaro's avatar

  Ik vind zelf de Nintendo ook wat sportiever de 360 is wel wat mooier maar de wii is nou niet egt bepaald leijk en je beweegt best wel veel dus het is nog goed voor je ook ๐Ÿ˜‰

 21.   
  Maffia171's avatar

  BKiller schreef, "

  ”FableFreak” schreef, "wii zuigt x360 ownt"

  NOT…Xdoos Zuigt vergeleken bij wii maar PS3 is helemaal KUT. 8) "

  whahah ps3 is 10x zo goed als wii de wii heb de zelfde beeldresolutie als de nitendo gamecube
  en kijk dan naar het beeld van ps3 hijs duurder maar beter …… (vind ik) ๐Ÿ˜‰