Demo Folklore tot eind augustus in PlayStation Store

Dinsdag werd al bekend gemaakt dat er een demo van Folklore zou verschijnen in de PlayStation Store en inmiddels is dit ook gebeurd. In de demo kun je een stukje spelen met Ellen, één van de hoofdpersonages.

Hoewel een specifieke reden onbekend is, heeft men er voor gekozen om de demo slechts tijdelijk in de PlayStation Store te laten staan. Tot het einde van deze maand zal het mogelijk zijn om een proefversie van Folklore te downloaden, daarna zal deze weer verdwijnen. Wees er dus op tijd bij!

Folklore is een duistere fantasy-adventure, waarin we kennis maken met de hoofdpersonages Keats en Ellen. Keats is een schrijver voor een derde-rangs occult magazine, maar toch is hij ook wel een echte realist. Ellen heeft op jonge leeftijd haar moeder verloren en is nog altijd bezig met het zoeken naar oude volksverhalen op het Engelse platteland. Hoewel Keats en Ellen elkaar niet kennen, zijn ze toch op elkaar aangewezen om een bijzondere legende te ontrafelen. Keats krijgt een telefoontje van een vrouw om naar het dorpje Doolin te komen, maar wanneer hij daar aankomt blijkt de vrouw vermoord te zijn. Op hetzelfde moment vindt Ellen een brief die haar moeder vele jaren terug had geschreven, waarin ze gevraagd wordt om haar moeder in Doolin te ontmoeten.

Zodoende raken de verhaallijnen van Keats en Ellen verwikkeld in het mysterieuze dorpje Doolin, dat de grens is tussen dromen en werkelijkheid. Doolin is namelijk een portaal naar zeven ‘Netherworlds’, fantasievolle werelden vol bijzondere wezens, geesten en monsters. In deze werelden leven diverse ‘folks’, die elk over unieke krachten beschikken. Door een folk te verslaan kan je hun speciale kracht overnemen en deze gebruiken tijdens je zoektocht naar de waarheid. Als speler kan je kiezen of je het avontuur met Keats of met Ellen beleeft, waarbij de game veel gebruik zal maken van de SIXAXIS-controller. Je zult letterlijk de krachten uit je vijanden moeten trekken om een folk te verslaan.

Folklore zal in oktober van dit jaar uitgebracht worden voor de PlayStation 3.

  1.   
    Aftershock's avatar

    Tof voor de PS3 owners 😆

  2.   
    Nielskuhhveki's avatar

    ja man ff downen 😆

  3.   
    TheDude's avatar

    Ah kijk. even binnenhalen! 8)

  4.   
    Cirdan's avatar

    ik ben het het nu aan het downloaden. Ben benieuwd hoe goed het is 8)

  5.   
    ps3 gek's avatar

    Ik ben hem ook aan het downloaden hij is 1 GB groot:P:P