Voer al die coole tricks uit in skatende trailer van Skate

Gisteren is de demo van Skate alsnog op Xbox Live verschenen en kunnen alle skate-fans de game aan een kritische test onderwerpen. In de demo zit onder andere een tutorial en enkele uitdagingen in het skatepark in San Vanelona. De bedoeling is dat de gamer een voorproefje krijgt op het ‘Flickit’-systeem, waar Electronic Arts hoog op inzet. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te experimenteren met het footage-systeem, waarmee je je eigen skatefilms kunt maken.

Vandaag krijgen we een trailer te zien, waarin de gameplay mogelijkheden van de Xbox 360-demo getoond worden.

Skate lijkt een hele interessante titel te gaan worden. Men claimt een revolutionair besturingssysteem te hebben ontwikkeld dat ‘Flickit’ heet. De besturing zal heel intuïtief aan moeten voelen, en dat komt mede doordat de skateboarder levensecht te besturen is. De interface werkt dan ook met de twee analoge sticks, waarbij de linkerjoystick gebruikt wordt om mee te draaien, en de rechterjoystick om je skateboard mee te manouvreren. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om te grinden. Hierbij beweeg je je board of houd je hem stabiel door wederom met de rechterjoystick te draaien.

Daarnaast berekent de game onder andere je snelheid, hoogte, zwaartekracht, hellingshoek en de ondergrond om aan de hand daarvan een zo realistisch mogelijke afsprong, truc en landing te maken. Naast een career-mode zal het uiteraard ook mogelijk zijn om een los level te spelen of online tegen elkaar te skaten. In Skate heb je een hele stad tot je beschikking om in rond te skaten. Dit zal een fictieve Amerikaanse stad zijn, die uiteraard wel geoptimaliseerd is om allerlei halsbrekende toeren in uit te halen. Denk aan veel plekken om te springen en uiteraard de nodige stoepranden en railingen om op te grinden.

Skate komt op 14 september uit voor de Xbox 360 en op 5 oktober voor de PlayStation 3.

 1.   
  Remmie!'s avatar

  vette trailer. De demo was ook wel wreed 8) maar sommige truckjes hebbe tog wat oefening nodig. Zoals triple kickflip naar grind en er weer af met heelflip is tog best moeiljk.

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Sommige van die Combo’s die in vorige skate games zaten waren echt super vet. Ik hoop dat deze game die ook weer heeft. 😀

 3.   
  ps3 gek's avatar

  ^^^^De combo’s zoals in tony hawk vond ik juist onrealistisch. Dit is vet. je moet oefenen op de trucjes:P:P.^^

 4.   
  Scuderia's avatar

  Ziet er echt verrukkelijk uit! Alleen soms is de ollie een beetje erg hoog, Zo leuker zijn als je de hoogte van je ollie moest opbouwen. Natuurlijk hoop ik dat er nu niet van de Old Skool gasten inkomen zoals Tony Alva. Maar gewoon skaters zoals: Nyhan houston, Arto Saarie dat is weer eens wat anders.

 5.   
  delta62's avatar

  wat is nu beter tony hawk of skate???

 6.   
  Scuderia's avatar

  ”delta62″ schreef, "wat is nu beter tony hawk of skate???"

  Is tot nu toe eigenlijk nog niet te oordelen. Maar ik weet bijna zeker dat Skate gewoon beter wordt. Als ik deze trailers zie. Maar je weet het pas als je de tricks zelf uitvoert op je Console 😉 .

 7.   
  Carmen07's avatar

  Assault schreef, "

  ”delta62″ schreef, "wat is nu beter tony hawk of skate???"

  Is tot nu toe eigenlijk nog niet te oordelen. Maar ik weet bijna zeker dat Skate gewoon beter wordt. Als ik deze trailers zie. Maar je weet het pas als je de tricks zelf uitvoert op je Console 😉 ."

  Heb de Xbox 360-demo gespeeld vanmorgen en dit voelt toch erg lekker aan. Ik vermoed dat dit in elk geval beter is dan alle huidige Tony Hawk games. Wel even anders, maar heel erg goed. 🙂

 8.   
  Scuderia's avatar

  Carmen07″]

  ”Assault schreef, "[quote=”delta62″ schreef, "wat is nu beter tony hawk of skate???"

  Is tot nu toe eigenlijk nog niet te oordelen. Maar ik weet bijna zeker dat Skate gewoon beter wordt. Als ik deze trailers zie. Maar je weet het pas als je de tricks zelf uitvoert op je Console 😉 ."

  Heb de Xbox 360-demo gespeeld vanmorgen en dit voelt toch erg lekker aan. Ik vermoed dat dit in elk geval beter is dan alle huidige Tony Hawk games. Wel even anders, maar heel erg goed. 🙂 [/quote]

  Ik wist het 🙂 !!

 9.   
  Mandamo's avatar

  Ja ik ben ook positief verbaasd over dit spel! Echt heel leuk. Hoeveel genoegdoening een 360 shove-it en dan een boardslide kan geven… Bij TH is dat easy. 😛 Ik heb trouwens het idee dat je in de demo alleen een kickflip,heelflip en een pop-shove-it kan. ( van de flick-it moves dan ) Of heb ik dit mis?

 10.   
  Gold_Thunder's avatar

  Ik heb de demo gespeelt. En ik vind het een aardige game. Alleen een nadeel is dat ik de besturing kut vind. Het is moeilijk om snelheid te maken en dan gelijk een fliptrick te doen omdat ik maar 1 duim heb. Tony Hawk vind ik zelf leuker om te doen. Maar dat heeft meer met wat je leuk vind te maken. 🙂

 11.   
  squize me's avatar

  kan je zelf een skatepark bouwen in skate in gaat het ook in-game zoals bij tony hawk?